Preparata dupa clasica reteta de lasagna, supa lasagna este, protrivit multora, cel mai bun preparat pe care ai dori sa-l consumi intr-o zi friguroasa de iarna. In plus, nu este deloc greu de preparat.
Ingrediente pentru supa lasagna
- 500g carne tocata de vita
- Un morcov
- 3 catei de usturoi,
- o lingura ulei de masline
- o ceapa
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri pasta de tomate
- 750 ml suc de rosii
- 750 ml supa de pui (se poate inlocui cu supa de legume sau cu apa)
- ¼ lingurita fulgi de chilli
- 9 foi de lasagna, rupte bucati (de marimea dorita)
- 200 g spanac proaspat (optional)
- 300 grame branza ricotta
- 200 grame mozzarella rasa
- 100 grame parmezan ras
- Sare
- Piper negru, proaspat macinat
- Â O legatura de patrunjel
- ½ lingurita oregano uscat
- O lingurita busuioc uscat
- Cateva frunze de busuioc proaspat, pentru decor (optional)
Cum se prepara supa lasagna
Spala legumele bine si curata-le de coaja. Rade morcovul si taie marunt ceapa si usturoiul
Intr-o oala mare, adauga uleiul de masline si ceapa si caleste totul pana cand ceapa devine tralucida. Adauga apoi morcovul is usturoiu si continua sa calesti timp de un minut. In final adauga carnea si amesteca totul bine. Lasa totul sa se gateasca pana cand carnea isi schimba complet culoarea.
Adauga apoi pasta de rosii, sosul de rosii, supa de pui (de legume sau apa) si condimentele. Amesteca totul foarte bine si lasa totul sa fiarba pana cand toate ingredientele sunt bine gatite.
Adauga apoi foile de lasagna rupte in bucati de dimensiunea dorita. Redu focul la mic si lasa supa sa fiarba pana cand foile unt bine patrunse. Adauga apoi spanacul (daca doresti sa-l folosesti).
Stinge focul si adauga deasupra patrunjelul proaspat tocat.
Separat, intr-un castron, amesteca ricotta, mozzarella si parmezanul. Â
Pune supa intr-un bol si, deasupra, adauga cate o lingura cu amestecul de branza preparat anterior.
Sfaturi:
Supa poate fi pastrata la frigider timp de 3-4 zile. Â Â
Daca nu ai foi de lasagna, le poti inlocui cu orice tip de paste doresti. Â
FOTO: saltandlavender.com