Feluri principale

#falafel sanatos #reteta falafel # chiftele falafel #falafel

Cum sa prepari falafel acasa. Reteta sanatoasa a celebrelor chiftelute de post

Falafelul este unul dintre cele mai cumparate produse de post. Stiai insa ca le poti prepara acasa, foarte usor, din ingrediente sanatoase si fara sa le prajesti? Iata o reteta simpla, sanatoasa, dar si delicioasa de falafel.

 

Ingrediente pentru falafel

  • 250 g naut hidratat, nefiert 
  • 1 ceapa medie (sau ceapa verde)
  • 1 legatura patrunjel 
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita amestec arabesc 7 condimente
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • sare
  • 3 linguri faina de ovaz
  • putin ulei de masline

Cum se prepara falafel

In primul rand este important sa folosesti naut hidratat, nu fiert. In caz contrar textura va fi prea moale. Pentru a hidrata nautul trebuie sa-l lasi timp de 12 ore intr-un bol cu apa, la temepratura camerei.

Faina de ovaz poate fi obtinuta acasa, prin macinarea foarte fina a fulgilor de ovaz.

Spala ceapa si tai-o in sferturi. Spala patrunjelul si curata-l.

Acum ca ai toate ingredientele pregatite, poti incepe prepararea.

Intr-un robot de bucatarie adauga nautul (fara apa in care s-a hidratat), ceapa, usturoiul si condimentele. Mixeaza totul timp de un minut. Adaouga apoi faina de ovaz si patrunjelul si continua sa mixezi pana cand obtii o compozitie omogena.

Din compozitia obtinuta formeaza bilute pe care le adaugi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Optional, poti unge chiftelultele cu putin ulei de masline. 

Coace falafelul timp de 30 de minute in cuptorul preinclazit la 180 de grade.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete