Falafelul este unul dintre cele mai cumparate produse de post. Stiai insa ca le poti prepara acasa, foarte usor, din ingrediente sanatoase si fara sa le prajesti? Iata o reteta simpla, sanatoasa, dar si delicioasa de falafel.
Ingrediente pentru falafel
- 250 g naut hidratat, nefiert
- 1 ceapa medie (sau ceapa verde)
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 catei usturoi
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingurita amestec arabesc 7 condimente
- 1 lingurita coriandru pudra
- sare
- 3 linguri faina de ovaz
- putin ulei de masline
Cum se prepara falafel
In primul rand este important sa folosesti naut hidratat, nu fiert. In caz contrar textura va fi prea moale. Pentru a hidrata nautul trebuie sa-l lasi timp de 12 ore intr-un bol cu apa, la temepratura camerei.
Faina de ovaz poate fi obtinuta acasa, prin macinarea foarte fina a fulgilor de ovaz.
Spala ceapa si tai-o in sferturi. Spala patrunjelul si curata-l.
Acum ca ai toate ingredientele pregatite, poti incepe prepararea.
Intr-un robot de bucatarie adauga nautul (fara apa in care s-a hidratat), ceapa, usturoiul si condimentele. Mixeaza totul timp de un minut. Adaouga apoi faina de ovaz si patrunjelul si continua sa mixezi pana cand obtii o compozitie omogena.
Din compozitia obtinuta formeaza bilute pe care le adaugi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Optional, poti unge chiftelultele cu putin ulei de masline.
Coace falafelul timp de 30 de minute in cuptorul preinclazit la 180 de grade.