Shakshuka este un fel de mancare foarte usor de preparat. Acesta se recomanda a fi servit cu paine proaspata sau alaturi de cartofi prajiti.
Ingrediente necesare:
-5 rosii normale sau una si jumatate inima de bou
-5 catei de usturoi
-un ardei iute rosu sau verde
-5,6 fire de patrunjel
-coriandru
-4 oua
-5 linguri de ulei de masline
-sare
-piper
Cum se prepara
Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Toaca marunt ardeiul iute, se soteaza pentru 30 de secunde, apoi se adauga usturoiul. Se lasa la calit pana devine auriu. Intre timp curata rosiile de piele si toaca-le in bucati mari, apoi adauga-le in tigaie. Amesteca totul foarte bine si lasa pe foc pentru 8 minute. Se toaca patrunjelul si coriandrul si se adauga in Shakshuka. Se amesteca foarte bine si se adauga cele patru oua sparte direct in tigaie. Se pune capacul peste si se lasa pe foc timp de 5 minute, pana cand ouale sunt mediu facute, nici prea moi, dar nici prea tari. Se serveste fie cu paine calda sau cu cartofi prajiti.