Ingrediente pentru creveti pane
- 500 g creveti mari, curatati si decojiti
- faina
- oua
- pesmet
- condimente, dupa gust (sare, piper, boia dulce, curry, etc.)
- ulei pentru prajit
Cum se prepara crevetii pane
Intr-un bol, se amesteca crevetii cu condimentele dupa gust.
Intr-un bol se adauga faina, simpla.
Intr-un alt bol, se bate oul foarte bine, cu o furcilita.
Intr-un al treilea bol, se amesteca pesmetul cu condimente, dupa preferinte.
Se trece fiecare crevete prin faina, apoi prin ou si, in final, prin pesmet.
Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu.
Se prajesc crevetii cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocanti.
Se scurg de surplusul de ulei pe un prosop de hartie si se servesc cu sosul preferat.
Sfaturi:
Pentru a obtine o crusta mai crocanta, se poate folosi pesmet panko, care are o granulatie mai mari decat pesmetul traditional.
Daca se doreste, crevetii pot fi prajiti in Air Fryer, la o temperatura de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 15 minute.
Crevetii pane pot fi serviti cu o varietate de sosuri, precum Sweet Chili Sauce, sos dulce-acrisor, sos tartar, sos tzatziki sau sos remoulade.
FOTO: freepik.com