Feluri principale

#reteta creveti pane #creveti pane #cum prepari carnea de miel

Cum sa prepari creveti pane. Reteta de care te vei indragosti

Crevetii pane sunt un preparat simplu, dar delicios, care poate fi servit ca aperitiv, gustare sau fel principal. Sunt crocanti la exterior si fragezi la interior, iar gustul lor poate fi adaptat in functie de preferinte, adaugand diverse condimente sau sosuri. In plus sunt ideali pentru o cina rapida, cand vii obosit de la serviciu.

Ingrediente pentru creveti pane

  • 500 g creveti mari, curatati si decojiti
  • faina
  • oua
  • pesmet
  • condimente, dupa gust (sare, piper, boia dulce, curry, etc.)
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara crevetii pane

Intr-un bol, se amesteca crevetii cu condimentele dupa gust.

Intr-un bol se adauga faina, simpla.

Intr-un alt bol, se bate oul foarte bine, cu o furcilita.

Intr-un al treilea bol, se amesteca pesmetul cu condimente, dupa preferinte.

Se trece fiecare crevete prin faina, apoi prin ou si, in final, prin pesmet.

Se incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu.

Se prajesc crevetii cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocanti.

Se scurg de surplusul de ulei pe un prosop de hartie si se servesc cu sosul preferat.

Sfaturi:

Pentru a obtine o crusta mai crocanta, se poate folosi pesmet panko, care are o granulatie mai mari decat pesmetul traditional.

Daca se doreste, crevetii pot fi prajiti in Air Fryer, la o temperatura de 200 de grade Celsius, timp de aproximativ 15 minute.

Crevetii pane pot fi serviti cu o varietate de sosuri, precum Sweet Chili Sauce, sos dulce-acrisor, sos tartar, sos tzatziki sau sos remoulade.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului