Feluri principale

#pui cu ierburi #papile gustative #ciuperci #ierburi

Pui cu trei ierburi si ciuperci - un rasfat pentru papilele gustative

Fiecare imbucatura din aceasta reteta cu ierburi aromatice si ciuperci iti va incanta papilele gustative. Serveste-o ca atare sau alaturi de orez, paste ori quinoa si te poti bucura de un pranz sau o cina savuroase.

Ingrediente:

  • 1,5 kg piept de pui, fara piele
  • ¼ lingurita de sare kosher
  • ⅛ lingurita de piper negru
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
  • 2 linguri de cimbru proaspat taiat
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 8 uncii de ciuperci proaspete de tip button sau cremini, taiate in jumatate si/sau in patru
  • 250 grame ciuperci proaspete (champignion, sau orice ciuperci doresti)
  • 1 lingura de faina
  • 250 ml supa de pui (sau apa)
  • 100 ml de vin alb, sec
  • 2 linguri de mustar de tip Dijon
  • O legatura de patrunjel

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Asezoneaza puiul pe ambele parti cu sare, piper, 1 lingura de rozmarin si 1 lingura de cimbru, tocate marunt.

Intr-o tigaie pune uleiul la incins. Adauga puiul in uleiul incins si gateste-l timp de 5 pana la 7 minute, sau pana cand se rumeneste pe o parte. Intoarce apoi puiul si baga tigaia in cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand este bine patruns.

Scoatei puiul din tigaie si lasa-l deoparte. Adauga ciupercile in tigaie si da focul la mediu-mare. Adauga un strop de sare si amesteca bine ciupercile, apoi amesteca-le din cand in cand pentru a nu se lipi. Lasa-le la calit timp de 4-5 minute, apoi adauga vinul, mustarul si supa de pui (sau apa). Adauga si faina, putin cate putin, pentru a nu se forma cocoloase. Lasa sosul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga puiul. Lasa totul sa mai fiarba timp de 1-2 minute, apoi stinge focul si adauga patrunjelul, restul de rozmarin si de cimbru. Amesteca bine.

Serveste preparatul ca atare sau alaturi de o garnitura de orez, quinoa sau paste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului