Ingrediente:
- 1,5 kg piept de pui, fara piele
- ¼ lingurita de sare kosher
- ⅛ lingurita de piper negru
- 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
- 2 linguri de cimbru proaspat taiat
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin
- 8 uncii de ciuperci proaspete de tip button sau cremini, taiate in jumatate si/sau in patru
- 250 grame ciuperci proaspete (champignion, sau orice ciuperci doresti)
- 1 lingura de faina
- 250 ml supa de pui (sau apa)
- 100 ml de vin alb, sec
- 2 linguri de mustar de tip Dijon
- O legatura de patrunjel
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 200°C. Asezoneaza puiul pe ambele parti cu sare, piper, 1 lingura de rozmarin si 1 lingura de cimbru, tocate marunt.
Intr-o tigaie pune uleiul la incins. Adauga puiul in uleiul incins si gateste-l timp de 5 pana la 7 minute, sau pana cand se rumeneste pe o parte. Intoarce apoi puiul si baga tigaia in cuptor pentru 15-20 de minute sau pana cand este bine patruns.
Scoatei puiul din tigaie si lasa-l deoparte. Adauga ciupercile in tigaie si da focul la mediu-mare. Adauga un strop de sare si amesteca bine ciupercile, apoi amesteca-le din cand in cand pentru a nu se lipi. Lasa-le la calit timp de 4-5 minute, apoi adauga vinul, mustarul si supa de pui (sau apa). Adauga si faina, putin cate putin, pentru a nu se forma cocoloase. Lasa sosul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga puiul. Lasa totul sa mai fiarba timp de 1-2 minute, apoi stinge focul si adauga patrunjelul, restul de rozmarin si de cimbru. Amesteca bine.
Serveste preparatul ca atare sau alaturi de o garnitura de orez, quinoa sau paste.