INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Sfaturi culinare

# piure de cartofi de post #piure de cartofi #piure

Cum poti prepara un piure de cartofi de post delicios si pufos precum cel clasic

Prepararea unui piure de cartofi savuros si cremos in timpul postului poate parea o provocare pentru multe gospodine, insa exista trucuri simple care pot transforma acest preparat intr-o delicatesa culinara si in lipsa ingredientelor de origine animala.

O greseala frecventa pe care o fac multi in prepararea piureului de post este aruncarea apei in care au fiert cartofii, considerand ca aceasta nu are nicio valoare. Cu toate acestea, apa in care au fiert cartofii poate fi un ingredient esential pentru a obtine un piure delicios si cremos in varianta de post.

Pastrarea apei in care s-au fiert cartofii si adaugarea unei cantitati foarte mici in timpul pasarii cartofilor in piure este un secret bine pazit de bucatari. Aceasta apa poate inlocui cu succes laptele, contribuind la obtinerea unei texturi perfecte, fara cocoloase.

In loc de unt, care este un ingredient des folosit in piureul traditional, se poate adauga ulei de masline. Acesta va conferi piureului un gust placut si va contribui la obtinerea unei compozitii cremoase si pufoase, caracteristice unui piure deosebit.

Prin respectarea acestor pasi simpli, piureul de cartofi de post poate fi la fel de gustos, pufos si satisfacator precum varianta clasica, fara a compromite traditia sau gustul. Este un preparat potrivit nu doar pentru perioada postului, ci si pentru orice alt moment in care se doreste o masa sanatoasa si delicioasa, indiferent de restrictiile alimentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare