Feluri principale

#orez cu urzici #retete urzici #retete de post #mancare de post #urzici #orez

Reteta de post: Cum sa prepari cel mai bun pilaf cu urzici, pentru a te bucura de verdeturile de primavara

Pietele sunt pline de urzici care sunt bogate in nutrienti si extrem de gustoase si savuroase. Acestea sunt unele dintre cele mai bune si mai apreciate verdeturi de primavara si pot fi gatite ca atare, pentru a obtine mancare de urzici, pot fi puse in ciorbe sau pot fi transformate intr-un pilaf de urzici extrem de gustos, sanatoa si satios.

Ingrediente pentru pilaful cu urzici

  • 500 grame urzici proaspete
  • 200 grame de orez
  • 1 ceapa
  • Un morcov
  • legatura patrunjel
  • Doua foi de dafin
  • Doua botite de ienibahar (sau putin ienibahar pudra)
  • Piper proaspat macinat
  • sare
  • ulei de masline (daca prepari reteta pentru weekend)

Cum se prepara pilaful cu urzici

Urzicile se spala bine si se elimina orice frunze uscate sau deteriorate. Este indicat sa folosesti manusi de protectie in timpul acestui proces.

Spala si orezul in cateva ape, pana cand aceasta este clara.

Curata ceapa si morcovul si toaca-le marunt sau da-le prin razatoare.

Pune o oala cu apa la fiert si opareste urzicile in aceasta. Cand s-au inmuiat scoate-le intr-o sita si lasa-le la scurs. Nu arunca apa.

Intr-o cratita adauga ceapa, morcovul foile de dafin si ienibaharul si toarna peste acestea un polonic de apa in care au fiert urzicile. Lasa totul sa dea in clocot timp de 2 minute, apoi adauga orezul si continua sa adaugi apa pe masura ce acesta absoarbe apa.

Cat timp orezul fierbe, toaca urzicile grosolan. Adauga-le apoi peste orez, cand acesta este aproape fiert. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper si continua sa adaugi apa pana cand obtii consistenta dorita.

La final, cand este gata, adauga patrunjelul tocat marunt si amesteca bine.

In timpul postului uleiul este interzis, cu exceptuia weekendurilor, cand este dezlegare. Prin urmare, daca urmeza sa prepari reteta pentru weekend poti adauga putin ulei de masline, fie la inceput, pentru a cali ceapa si morcovul, fie la final, cand este gata.

Poti servi orezul ca atare sau alaturi de tofu, pentru a avea si o sursa de proteine la masa.

FOTO: lacucinaitaliana.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului