Mucenici muntenesti, cei cu zeama aromata si delicioasa, sunt foarte usor de pregatit, mai ales daca avem mucenicii uscati! Gustul lor aminteste de copilarie!
- Ingrediente:
- 250 g mucenici uscati din comert
- 2 l apa
- 150 g zahar
- 150 g miez de nuca
- 1 varf cutit de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie mica
- 2 lingurite scortisoara pulbere
Cum prepari
1. Am pus apa la fiert cu sarea. Cand a inceput sa fiarba am pus mucenicii.
2. Din momentul in care au inceput sa fiarba am lasat 10 minute si am adaugat zaharul. Se opresc putin din fiert si cand au inceput sa fiarba din nou am mai lasat 5 minute. Am amestecat din cand in cand ca sa nu se lipeasca.
3. Am oprit focul, am adaugat esentele, coaja de lamaie, miezul de nuca zdrobit marunt si scortisoara. Am amestecat si am acoperit cu un capac.
4. Eu am facut mai multi. Am folosit patru pungi a cate 250 g. Cerere mare.