Feluri principale

#omleta din tofu #omleta de post

Asa poti prepara cea mai buna omleta de post. Cu ce inlocuiesti ouale

 

Suntem in perioada postului, dar ti s-a facut pofta de omleta? Afla de mai jos cum sa pregatesti acest preparat, dar de post. Exista un ingredient banal care inlocuieste perfect ouale. 

Reteta vegana de omleta se poate adapta pe gustul fiecaruia cu diferite ingrediente, de la ciuperci, usturoi, patrunjel sau altele. Inlocuitorul oualor este faina de nout. Are o aroma speciala si este bogata in proteine. Avand si culoarea galbena este perfect pentru a pregati omleta vegana. Pentru ca omleta sa iasa proaspata e nevoie sa folosesti tofu. Adauga si ulei de masline in compozitie. Pentru ca omleta vegana sa aiba si aceeasi culoare ca cea cu oua, poti adauga un varf de turmeric. Adauga, in functie de preferinte, masline, spanac, morcov ras, ciuperci, rosii uscate, seminte. 

Ai nevoie de: 100 grame de faina de naut, o lingurita de sare, piper negru macinat, 200 grame de tofu moale, 150 ml de apa, un praf de turmeric si 2-3 linguri de ulei de masline.

Amesteca intr-un castron faina de naut cu sarea si piperul. Pune apoi tofu moale, apoi treptat apa si uleiul. Amesteca compozitia foarte bine. Pune o lingura de ulei in tigaie si lasa la foc mediu. Dupa ce uleiul s-a incins redu focul la minim si toarna compozitia de omleta. Se lasa 10 minute, la foc mic, sub capac. Se intoarce si se mai lasa pentru inca 5 minute. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului