Reteta vegana de omleta se poate adapta pe gustul fiecaruia cu diferite ingrediente, de la ciuperci, usturoi, patrunjel sau altele. Inlocuitorul oualor este faina de nout. Are o aroma speciala si este bogata in proteine. Avand si culoarea galbena este perfect pentru a pregati omleta vegana. Pentru ca omleta sa iasa proaspata e nevoie sa folosesti tofu. Adauga si ulei de masline in compozitie. Pentru ca omleta vegana sa aiba si aceeasi culoare ca cea cu oua, poti adauga un varf de turmeric. Adauga, in functie de preferinte, masline, spanac, morcov ras, ciuperci, rosii uscate, seminte.
Ai nevoie de: 100 grame de faina de naut, o lingurita de sare, piper negru macinat, 200 grame de tofu moale, 150 ml de apa, un praf de turmeric si 2-3 linguri de ulei de masline.
Amesteca intr-un castron faina de naut cu sarea si piperul. Pune apoi tofu moale, apoi treptat apa si uleiul. Amesteca compozitia foarte bine. Pune o lingura de ulei in tigaie si lasa la foc mediu. Dupa ce uleiul s-a incins redu focul la minim si toarna compozitia de omleta. Se lasa 10 minute, la foc mic, sub capac. Se intoarce si se mai lasa pentru inca 5 minute.