Feluri principale

#petrisor tanase #sarmale de post #reteta sarmale #sarmale

Reteta de sarmale de post. Cum le face Petrisor Tanase, secretul a fost dezvaluit

 

Bucatarul Petrisor Tanase si-a dezvaluit secretele culinare atunci cand vine vorba despre sarmalele de post! Gazda show-ului “Sanatatea in Bucate” a venit cu anumite trucuri inedite pentru romanii care tin post in aceasta perioada, insa vor sa se bucure, in continuare, de bucate delicioase.

”Va ofer o reteta de sarmale de post, potrivita pentru aceasta perioada. Avem nevoie de o cana de orez si de o ceapa potrivita, pe care o vom toca marunt. Le punem in oala si le vom cali, vreo 2-3 minute, in doua cani de apa, in care adaugam, pentru un gust delicios, si doua linguri de ulei de masline. Apoi, luam de pe foc si adaugam un pumn plin cu stafide, peste care mai turnam o cana de apa. Se adauga mirodenii, dupa gust, fiecare ce doreste, sare, piper, cimbru sau busuioc.

Eu fac sarmale de post si in foi de varza si in frunze de vita, gustoase sunt ambele. Aici va mai dau un pont. Dupa ce impaturim cu grija sarmalele, cu acea compozitie de care v-am spus mai sus, dar care trebuie sa se lase la racit, mai inainte, le vom aseza intr-o cratita, in cerc, apoi, le vom pune la fiert, cu apa, dar si cu bors si cu putin vin alb sec. Cand sunt aproape fierte, dizolvam putin bulion in zeama aceea a lor, apoi le bagam la cuptor, pret de vreo jumatate de ora. Trebuie supravegheate, ca sa mai adaugam apa, la nevoie”, spune el.

Daca ati preparat doar sarmale in foi de vita, puneti la sfarsit marar, o legatura, tocata marunt, sau marar uscat, se gaseste la plicuri, in magazine. Iar daca ati preparat sarmale in foi de varza murata, adaugati, la sfarsit, pentru un plus de savoare, cimbru si cateva foi de dafin. Alt pont? Puneti cimbru, iar sarea si piperul sunt baza. Pofta buna!”, a spus Petrisor Tanase, pentru Playtech Stiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare