Feluri principale

#preparat controversat # pizza cu sarpe #pizza

Pizza cu sarpe. Preparatul controversat a fost introdus intr-un restaurant renumit. L-ai incerca?

Un mare lant de pizzerii extrem de cunoscut in toata lumea, inclusiv in Romania, a introdus in meniu un preparat mai putin obisnuit: pizza cu carne de sarpe.

Acum, cei care s-au plictisit de gusturile clasice de pizza si vor sa incerce ceva nou si inedit pot incerca pizza cu carne de sarpe. Preparatul a fost introdus in meniul uneia dintre cele mai celebre companii americane: Pizza Hut.

Insa, cei care sunt dornici sa incerce lucruri noi trebuie sa mearga pana in Hong Kong, deoarece doar in pizzeriile din acel oras a fost introdus sortimentul de pizza cu carne de sarpe.

Acest sortiment de pizza a fost conceput in colaborare cu un restaurant care functioneaza de 100 de ani in Hong Kong, astfel incat pizzarii sa poata combina eficient carnea de sarpe cu ingredientele obisnuite de pizza.

Daca esti curios cum este aceasta pizza, trebuie sa stii ca are un blat clasic, normal, pe care se adauga carne tocata de sarpe, ciuperci negre, cat si sunca uscata chinezeasca. Toate aceste ingrediente fac parte din supa traditionala de sarpe care este preparata in Hong Kong.

Potrivit unei zicale chinezesti momentul perfect pentru a manca supa de sarpe este cand “vanturile de toamna incep sa bata”.

Potrivit credintelor asiaticilor, carnea de sarpe are proprietati medicinale, imbunatatind afectiunile pielii si ajutand la incalzirea organismului.

In Asia de Sud-Est, consumul de serpi este o adevarata cultura. In tari precum Vietnam si Thailanda serpii sunt, de obicei, crescuti pentru consum.

"Asociata cu branza si pui taiat in cubulete, carnea de sarpe are un gust bogat”, a precizat purtatorul de cuvant al Pizza Hut Hong Kong, adaugand ca aceasta carne este "hranitoare" si "poate stimula circulatia sangelui".

Pizza, care masoara 23 cm vine insotita de sos abalone, in schimbul clasicului ketch-up.

Turistii care au ajuns in Hong Kong si s-au incumetat sa incerce aceasta pizza au confirmat pentru CNN ca are gust asemanator puiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare