Ce este slanina? Este un preparat traditional care se gaseste adesea pe mesele romanilor, mai ales in perioada anotimpului rece. Se consuma de obicei alaturi de ceapa rosie.
Care sunt beneficiile slaninei pentru organism? Inainte de a le preciza este important de precizat ca aceasta trebuie consumata cu moderatie. Multi o considera sanatate curata pentru creier si stomac. Nutritionistii spun ca este un bun medicament in zilele friguroase si, consumata in cantitati moderate, scade colesterolul si ajuta inima.
Fasfatidilcolina sau colina este un nutrient esential si se gaseste in carne si oua. Un studiu a demonstrat ca utilizarea colinei reduce imbatranirea si prevenirea bolii Alzheimer si a dementei. Astfel, daca vei consuma slanina cu moderatie, aceasta contribuie la o memorie mult mai buna si va mentine creierul sanatos pe o perioada indelungata.
Totodata, slanina actioneaza ca un pansament gastric pentru persoanele care o au in meniu, mai ales cand consuma bauturi alcoolice. In acest fel ca peretii stomacului se acopera cu grasime si se previne absorbtia rapida.
„Nu fugiti de slanina de porc! Este mai aproape de uleiul de masline si de somon. Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon”, spune Mihaela Bilic, nutritionist.