Aperitive

#preprare cipsuri acasa #preparare cipsuri #cipsuri

Cum sa prepari chipsuri delicioase acasa. Sunt de sute de ori mai bune decat cele din comert

Ti-e pofta de chipsuri, insa nu vrei sa mananci din comert deoarece sunt plin de aditivi si conservanti? Iata cum poti sa iti prepari chipsuri la tine acasa!

Mai intai alege cartofi proaspeti, fara defecte sau portiuni stricate. Taie-i felii la aceeasi grosime pentru a permite o gatire uniforma. Poti sa folosesti un cutit sau un dispozitiv special pentru a taia chipsuri.

Exista retete de chipsuri care sugereaza inmuierea feliilor de cartofi in apa rece pentru a elimina excesul de amidon si pentru a ajuta la obtinerea unor chipsuri mai crocante. Dupa acest pas asigura-te ca usuci foarte bine feliile de cartofi.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca sau intr-o friteuza la o temperatura cuprinsa intre 175 si 190 de grade Celsius. Cu cat uleiul este mai cald, cu atat chipsurile vor fi mai crocante. Adauga feliile de cartofi in portii mici. Acestea trebuie sa fie complet acoperite de ulei pentru a se praji uniform. Lasa-le la prajit pana devin aurii si crocante. Dupa ce scoti chipsurile din ulei, asaza-le pe un prosop de hartie sau chiar pe un gratar pentru a elimina excesul de ulei. Le poti condimenta imediat cu sare sau alte arome preferate. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului