Aperitive

#maioneza din pufuleti #maioneza de post #pufuleti #maioneza

Cum sa prepari cea mai buna maioneza de post, din pufuleti. Reteta simpla si delicioasa

Pentru ca ne aflam in post nu trebuie sa renuntam la clasicele salate de legume cu maioneza. Poti prepara maioneza de post, acasa, din ingrediente simple, precum pufuletii. Va iesi foarte gustoasa si poate fi consumata de oricine, inclusiv de persoanele alergice la oua sau de vegani.

Iata cum poti prepara o maioneza de post, din pufuleti, de care sa te bucuri in aceasta perioada.

Ingrediente pentru maioneza de post, din pufuleti

  • 100g pufuleti
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingura de mustar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper

Cum se prepara maioneza de post, din pufuleti

Intr-un robot de bucatarie adauga pufuletii si mixeaza-i bine pana obtii o pudra fina.

Adauga pudra intr-un bol pentru blender si pune peste aceasta mustarul si uleiul. Mixeaza bine la viteza medie pana cand obtii o compozitie cremoasa si omogena.

Dupa aceea, trepatat, adauga sucul de lamaie, continuand sa mixezi. Vei obtine o maioneza cu o consistenta ferma si pufoasa. La final, asezoneaz-o cu sare si piper dupa preferinte.

Poti adauga maioneza in diverse salate, o poti folosi ca baza pentru sosuri sau o poti pune in sandvisuri.

Maioneza ramasa poate fi pusa in borcane si pastrata la frigder timp de doua-trei zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului