Iata cum poti prepara o maioneza de post, din pufuleti, de care sa te bucuri in aceasta perioada.
Ingrediente pentru maioneza de post, din pufuleti
- 100g pufuleti
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 lingura de mustar
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare
- piper
Cum se prepara maioneza de post, din pufuleti
Intr-un robot de bucatarie adauga pufuletii si mixeaza-i bine pana obtii o pudra fina.
Adauga pudra intr-un bol pentru blender si pune peste aceasta mustarul si uleiul. Mixeaza bine la viteza medie pana cand obtii o compozitie cremoasa si omogena.
Dupa aceea, trepatat, adauga sucul de lamaie, continuand sa mixezi. Vei obtine o maioneza cu o consistenta ferma si pufoasa. La final, asezoneaz-o cu sare si piper dupa preferinte.
Poti adauga maioneza in diverse salate, o poti folosi ca baza pentru sosuri sau o poti pune in sandvisuri.
Maioneza ramasa poate fi pusa in borcane si pastrata la frigder timp de doua-trei zile.