Ingrediente:
-un bloc de tofu, aproximativ 400 de grame
-2-3 linguri de ulei de masline sau ulei de susan
-2 linguri de sos de soia
-2 linguri de faina de porumb
-o lingurita pudra de usturoi
-o lingurita pudra de ceapa
-sare si piper dupa gust
Cum se prepara
Scurge tofu de excesul de apa. Taie-l fasii in functie de preferinte, apoi cresteaza-le asemenea slaninei pregatite pentru gratar. Amesteca intr-un castron uleiul, sosul de soia si condimentele. Pune tofu taiat in castron si toarna peste el amestec de ulei si sos. In alt castron mic pune faina de porumb sau de grau. Trece fiecare bucata de tofu prin faina, asigurandu-te ca se acopera bine pe fiecare parte. Incinge putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu, si prajeste tofu timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Dupa ce sunt gata seaza-le pe un prosop de hartie pentru a fi absorbit excesul de ulei. Se serveste crocant ca atare sau cu diferite sosuri sau garnituri.