”Eu tin Postul Craciunului, am facut vinete coapte, varza calita, salate, desi, din pacate, astea sunt mai scumpe decat carnea. Sunt atatea mancaruri gustoase, pentru aceasta perioada, inclusiv mai fac clatite fara ou, cu apa minerala, cu gem sau dulceata.
Va ofer reteta mea de fasole batuta, un deliciu! Fasolea, cu bob ceva mai mare, se curata, se clateste bine, apoi se tine intr-un vas plin cu apa, pret de cateva ore, pana se umfla. Se tot schimba, de cateva ori, apa, apoi o punem la fiert.
Dupa ce e gata, o scurgem de apa si o bagam la mixer, acolo se face bine de tot, ca o pasta. Apoi, adaugam sare, piper, cateva linguri de ulei, poate fi si ulei de masline sau de floarea-soarelui. Secretul meu este usturoiul pisat, iese o bunatate!
Se asaza compozitia gata preparata intr-un castron si, dupa dorinta, se poate pune, pe deasupra, un pic de ceapa taiata feliute si calita, in tigaie, cu putin ulei si bulion. Se serveste cu muraturi, castraveti sau gogonele. Pofta buna!”, a spus ea pentru Playtech Stiri.