Aperitive

#Elena Merisoreanu #fasole batuta #fasole

Ce reteta secreta de fasole batuta are Elena Merisoreanu. Este simpla si delicioasa!

 

Elena Merisoreanu este o gospodina desavarsita, chiar daca are parte de numeroase spectacole. Astfel, vedeta vine in ajutorul romanilor care tin Postul Craciunului cu o reteta simpla si delicioasa de fasole batuta. Iata cum face aceasta mancare cunoscuta interpreta de muzica populara!

”Eu tin Postul Craciunului, am facut vinete coapte, varza calita, salate, desi, din pacate, astea sunt mai scumpe decat carnea. Sunt atatea mancaruri gustoase, pentru aceasta perioada, inclusiv mai fac clatite fara ou, cu apa minerala, cu gem sau dulceata.

Va ofer reteta mea de fasole batuta, un deliciu! Fasolea, cu bob ceva mai mare, se curata, se clateste bine, apoi se tine intr-un vas plin cu apa, pret de cateva ore, pana se umfla. Se tot schimba, de cateva ori, apa, apoi o punem la fiert.

Dupa ce e gata, o scurgem de apa si o bagam la mixer, acolo se face bine de tot, ca o pasta. Apoi, adaugam sare, piper, cateva linguri de ulei, poate fi si ulei de masline sau de floarea-soarelui. Secretul meu este usturoiul pisat, iese o bunatate!

Se asaza compozitia gata preparata intr-un castron si, dupa dorinta, se poate pune, pe deasupra, un pic de ceapa taiata feliute si calita, in tigaie, cu putin ulei si bulion. Se serveste cu muraturi, castraveti sau gogonele. Pofta buna!”, a spus ea pentru Playtech Stiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare