Feluri principale

# muraturi chinezesti #muraturi

Top 5 muraturi chinezesti delicioase

Bucataria chinezeasca este vasta, interesanta si se remarca prin modul de folosire a condimentelor si a mirodeniilor. Desi alimentele de baza sunt orezul, taieteii sau soia, la fel de populare sunt condimentele si legumele, gatite in diferite forme.

Muraturile chinezesti sunt unele dintre cele mai delicioase preparate, chiar daca nu toate sunt atat de cunoscute in bucataria romaneasca. Descopera, din articolul de mai jos, cele mai populare muraturi chinezesti pe care le poti consuma cu felurile tale de mancare preferate.

Varza murata

Varza murata este deosebit de gustoasa si se consuma in cantitati mari, atat in Romania, cat si in Asia, fiind populara de pe vremea construirii zidului chinezesc. Prin cantitatea crescuta de probiotice, muraturile au efect benefic asupra organismului. In plus, intaresc sistemul imunitar si aduc beneficii functionarii optime a tubului digestiv. Muraturile au si putine calorii, intre 20 si 25 de kcal la 100 de grame, asa ca sunt indicate in dietele de slabire.

Poti alege sa consumi varza murata dupa reteta chinezeasca, bogata in magneziu si in vitamina A, E si C, fiind un puternic antioxidant. Varza murata se serveste alaturi de orez sau cartofi, pentru o savoare unica.

Ghimbir murat

Desi pare un aliment ciudat, ghimbirul murat este o delicatesa pentru asiatici, in special pentru japonezi. El se consuma cu sushi, insa tu il poti servi cu preparate din peste, orez sau carne. Ghimbirul murat mentine sanatatea digestiva si poate reduce simptomele de greata sau raul de miscare. Totodata, aceste muraturi pot ameliora durerile articulare si scad colesterolul, de aceea este, des, mancat de catre persoanele cu astfel de afectiuni.

Ridiche murata

Nu ai incercat, niciodata, ridiche murata? Incearc-o, fiindca are un gust racoritor si o aroma care iti provoaca, instant, pofta de mancare. Ridichiile murate sunt specialitati chinezesti si se servesc alaturi de salate sau sandviciuri. Le poti manca, de asemenea, cu fripturi la gratar sau cu tot felul de preparate din cartofi.

Frunze de mustar murate

Alte „acrituri“ gustoase pe care le poti consuma sunt frunzele de mustar murate. Frunzele de mustar seamana cu hreanul si pot fi folosite in marinate, avand numeroase proprietati antiinflamatorii. Mai mult, frunzele de mustar contin vitamina K si acizi grasi Omega-3, indicate pentru inima si vasele de sange.

Mix de legume murate

Nu in ultimul rand, bucataria asiatica este faimoasa si pentru mixul de legume murate, pe care trebuie sa le ai in camara in sezonul rece! De regula, borcanele cu legume murate contin in special vinete, soia, ghimbir si castravete, deosebit de gustoase.

Muraturile sunt printre cele mai consumate alimente, atat in bucataria noastra, cat si in cea asiatica. Pentru ca nu au adaos de zahar, au putine calorii dar o cantitate mare de fibre, pot fi mancate si de persoanele care sunt la dieta. Pot fi consumate cu diferite preparate gatite sau ca atare.

Ti-am facut pofta de mancare asiatica? Exista restaurante care livreaza mancare chinezeasca in Cluj, precum si in restul tarii, astfel incat sa satisfaca si cele mai pretentioase cereri.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/beer-cheese-food-ham-56007/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare