Ingrediente:
- 600 de grame, creveti nedecorticati
- o lingura ulei de masline
- 3 lingurite condiment Old Bay seasoning
- ½ legatura de patrunjel, tocata marunt
Condimentul Olt Bay seasoning, este un amestec de telina, ardei iute, ardei rosu, gras si piper negru. Daca nu ai sau nu gasesti acest mix, poti adauga cate putin din condimentele mentionate, sau dupa gust. Te mai poti rezuma la a adauga doar sare, piper si fulgi (sau pudra) de ardei iute.
Pune gratarul la incins. Spala crevetii si adauga-i intr-un castron incapator. Pune peste ei uleiul si amesteca bine pentru ca acesta sa acopere toti crevetii. Asezoneaza dupa gust cu Old Bay seasoning sau condimentele dorite.
Pune crevetii la fript si lasa-i pana cand carnea devine opaca iar caprapacea roz-portocalie. Procesul de preparare dureaza cam doua, maxim trei minute pe fiecare parte.
Scoate crevetii pe un platou si adauga patrunjelul peste acestia. Mai poti adauga condiment Old Bay seasoning, sau alte condimente, dupa gust. Amesteca-i pentru ca aromele sa se combine si serveste-i imediat.
Sursa foto: goodhousekeeping.com