Impresioneaza-ti musafirii care iti vin in vizita de sarbatori cu aceste tartine delicioase din friptura de vita cu gogosari.
Ingrediente pentru tartinele din friptura de vita cu gogosari
- bagheta de paine lunga de 30 de cm;
- ulei de masline;
- 200 g carne de vita (muschiulet);
- 200 g gogosari, taiati felii;
- sare si piper;
- 1 lingura de ulei.
Ingrediente maioneza cu hrean
- 1/2 ceasca maioneza;
- 1 lingura de hrean pisat;
- 1 lingura si jumatate mustar.
Cum se prepara tartinele din friptura de vita cu gogosari
Primul pas este sa presari sare si piper pe carne, dupa care sa o ungi cu ulei si sa o prajesti 3 minute intr-o tigaie. Dupa ce ai oprit focul, da-o la cuptor 10 minute la 190 de grade. Tai-o fasii.
Taie bagheta in felii de paine si coace-le timp de 8-10 minute. Tapeteaza-le in prealabil cu ulei.
Prepara maioneza cu hrean, amestecand ingredientele mentionate deja. Dupa ce feliile de bagheta au devenit aurii, acopera-le cu fasiile de friptura de vita, asezoneaza-le cu maioneza si cu cate o mica bucata de gogosar.
Cum se servesc tartinele din friptura de vita cu gogosari
Tartinele din friptura de vita cu gogosari se servesc cu un pahar de vin rosu dulce sau demidulce, la aperitivul mesei de sarbatori.
Sursa foto: taste.com.au