Frigarui de porc cu mere si ceapa rosie
- 200 de ml de otet balsamic;
- 70 g de zahar brun;
- 80 ml de suc proaspat de portocale;
- 3 catei de usturoi, pisati;
- 2 linguri de ulei de masline, extravirgin;
- 400 g de muschi de porc, taiat in cubulete groase de 4 cm;
- 1 mar verde, taiat in cubulete de 2 cm;
- 1 ceapa rosie, taiata in bucati de 2 cm;
- sare si piper.
Cum se prepara frigaruile de porc cu mere si ceapa rosie
Marineaza bucatile de carne de porc intr-un amestec format din otet, zahar, suc de portocale, ulei de masline, sare si piper. Poti sa lasi carnea in bait o ora sau chiar o zi. Scoate carnea de la marinat si fierbe lichidul pana ce da in clocot. Nu uita sa pui frigaruile de lemn in apa timp de 30 de minute.
Infige bucatile de carne pe frigarui, alaturi de ceapa si mere, dupa care presara sare si piper dupa gust. Incinge gratarul si pune putin ulei, dupa care rumeneste-le bine timp de patru minute pe fiecare parte.
Cum se servesc frigaruile de porc cu mere si ceapa rosie
Serveste frigaruile de porc cu mere si ceapa rosie cu o garnitura de orez asezonata cu un dressing din restul de marinata.
Sursa foto: blog.grasslandbeef.com