Feluri principale

#porumb parmezan #porumb copt parmezan

Porumb copt cu parmezan si unt. Reteta pe care o vei adora in aceasta vara

Porumbul copt pe gratar este una dintre delicatesele pe care merita sa le savurezi in sezonul de vara, cand stiuletii proaspat culesi abunda pe toate tarabele din piete. Insa dincolo de simplul porumb copt cu sare, exista retete speciale de porumb pe gratar, care ofera acestui preparat un gust deosebit, transformandu-l intr-o gustare savuroasa, bogata in arome naturale si sanatoase!

Ingrediente:

  • 4 stiuleti de porumb
  • 5 linguri unt nesarat
  • 1/2 ceasca de parmezan ras
  • 1 catel de usturoi pisat
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Frige porumbul in mod normal, pe un gratar cu jar. In timp ce acesta se frige pregateste o pasta de unt.

Pentru aceasta amesteca untul (care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei), cu usturoiul pisat, sare, piper si parmezan. Omogenizeaza totul foarte bine. 

Cand porumbul este fript, se scoate pe un platou si se unge din belsug cu crema de unt si parmezan. Trebuie sa faci acest lucru cand sunt bine incinsi.

La final, mai poti presara parmezan pe deasupra. Serveste-i ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului