Asta inseamna insa ca vei putea face un porumb coppt fara fum si, prin urmare, fara gustul specific de jar. Dar ii poti da o aroma intensa cu ajutorul condimentelor. Pentru a face asta, inainte de a baga porumbul in cuptor il poti condimenta dupa plac cu unt, pudra de chilli saau boia afumata de ardei, sau orice alte condimente care iti surad.
Ingrediente:
- 4 buc. porumb
- 100g de unt
- sare
- piper
- doi catei de usturoi (optional)
- 1 lingurita de boia afumata de ardei
Cum se prepara
Spala bine porumbul si indeparteaza orice urma de matase. Lasa-l as se scurga.
Preincalzeste cuptorul la 220°C si pregateste o tava inalta.
Intre timp, amesteca untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, cu boiaua, sare, piper si, optional, usturoi pisat.
Unge stiuletii cu untul rezultat si pune-i in tava. Coace porumbul timp de 40 de minute, insa ai grija ca din 10 in 10 minute sa-I intorci pentru a se coace uniform.
Porumbul astfel copt poate fi servit ca atare sau ca garnitura alaturi de preparate din carne.