Feluri principale

#pui crispy fara ulei #pui crispy

Cum sa prepari pui crispy fara ulei. Reteta sanatoasa

Toata lumea adora puiul crispy, fie ca vorbim despre fasiile din piept de pui, de ciocanele sau de aripioare. Stiai insa ca exista si o varianta sanatoasa a acestora, fara prajire, pe care o poti savura pe indelete, oricand simti nevoia? Iata cum poti prepara pui crispy, fara ulei.

Ai nevoie de:

  • 500g piept de pui
  • 3 oua
  • 400g fulgi de porumb
  • 100g pesmet
  • sare
  • piper
  • o lingurita de boia dulce
  • o lingurita de boia iute
  • o lingurita de usturoi granulat

Cum se prepara 

Se taie pieptul de pui fasii. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. 

Intr-un bol se bat bine cele trei oua si se adauga condimentele. Se adauga sare si piper dupa preferinte.

Fulgii de porumb se zdrobesc cu o vergea si se asaza intr-o farfurie adanca

Pesmetul se adauga intr-o alta farfurie.

Se trece fiecare fasie de pui prin ou, apoi prin pesmet, apoi prin ou si la final prin fulgii de porumb. Se asaza bucatile obtinute in tava si se coace totul timp de 30 de minute. Dupa primele 15 minute, se scoate tava din cuptor si se intoc bucatile de pui pa partea cealalta. Se mai lasa 15 minute. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete