Ai nevoie de:
- 50 g de unt
- 3 bucati de praz, taiat marunt
- 1 crenguta de cimbru
- 100 g de ciuperci, taiate felii
- 20 g de ciuperci porcini uscate, maruntite grosier
- 6 pulpe de pui fara piele si dezosate, taiate in bucati
- 30 g de faina
- vin alb (optional)
- 300 ml stock de pui
- 100 ml de smantana
- Zeama de la jumatate de lamaie
- 1 aluat de placinta
Adauga untul intr-o tigaie putin adanca si caleste prazul cu cimbrul timp de 8 minute sau pana se inmoaie. Adauga ambele tipuri de ciuperci si gateste inca 5 minute, apoi mareste putin focul. Adauga puiul si amesteca pana cand puiul incepe sa se rumeneasca. Presara faina si amesteca timp de 2 minute.
Adauga putin vin, iar dupa 1 minut toarna stockul de pui, smantana si sucul de lamaie. Condimenteaza dupa gust si mai lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand puiul este bine gatit.
Adauga compozitia intr-un vas termorezistent, adauga deasupra foaia de placinta si lasa placinta la cuptor pana ce prinde o culoare aurie.
FOTO: freepik.com