Pentru prepararea chiftelutelor vei avea nevoie de:
- 1 vanata mare
- 5 linguri parmezan razuit
- 2 catei usturoi
- 1 ou
- 1/4 legatura patrunjel
- 2 frunze busuioc
- pesmet
- ulei
- sare, piper
Taie vanata in jumatate, pe lungime, si cresteaza mijlocul celor doua parti in patratele. Presara sare si unge miezul cu putin ulei. Baga-le la cuptor, la o temperatura de maximum 250 de grade, si lasa-le timp de 35 de minute, pana ce se inmoaie miezul. Scoate miezul cu o lingura si lasa sa se scurga intr-o sita.
Toaca miezul vinetei, adauga oul batut, usturoiul strivit, verdeturile tocate, parmezanul si condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper.
Amesteca totul, apoi adauga pesmet, pana ce obtii o consistenta care iti permite sa modelezi compozitia. Formeaza bilutele, trece-le prin pesmet, pune-le in ulei sau la cuptor si lasa-le pana ce devin rumene.
FOTO: bottegadicalabria.com