Feluri principale

#cozonac ramas de la masa de craciun #tort din cozonac #cozonac

Nu arunca cozonacul ramas de la Craciun. Il poti transforma intr-un tort delicios pentru Revelion. Iata cum!

 

Oricui i se poate intampla ca dupa Craciun sa mai ramana cu cozonac prin casa. Nu trebuie aruncat, ci transformat! Din cozonacul ramas de la Craciun poti face un tort delicios pentru Revelion.

Nu arunca cozonacul ramas de la Craciun! Poti face din el o prajitura minunata

Daca ti-a ramas un cozonac mai ai nevoie de 500 de ml de apa, trei linguri de zahar, esenta de rom sau de vanilie, coaja de lamaie sau portocala, 500 de ml de frisca lichida. Pentru ganache-ul de ciocolata: 250 de grame de ciocolata, 250 de ml de frisca lichida si 50 de grame de unt moale.

Cum se pregateste tortul din cozonac: taie cozonacul felii si amesteca 500 de ml de apa cu esenta de rom sau de vanilie si coaja de lamaie sau portocala, adauga zahar si toarna totul peste feliile de cozonac, asezate intr-o tava detasabila.

Pentru ganache-ul de ciocolata trebuie sa adaugi frisca lichida intr-un vas si pune-l pe foc. Cand se incalzeste foarte bine pune ciocolata taiata in bucati mici si amesteca bine pana cand se topeste. La final pune si untul.

Toarna ganache-ul peste feliile de cozonac, apoi mai pune un strat de felii si din nou ganache. Lasa-l la frigider peste noapte, apoi scoate inelul detasabil si acopera tortul cu frisca. Gata, tortul din cozonac este numai bun pentru savurat! 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului