Oricui i se poate intampla ca dupa Craciun sa mai ramana cu cozonac prin casa. Nu trebuie aruncat, ci transformat! Din cozonacul ramas de la Craciun poti face un tort delicios pentru Revelion.
Nu arunca cozonacul ramas de la Craciun! Poti face din el o prajitura minunata
Daca ti-a ramas un cozonac mai ai nevoie de 500 de ml de apa, trei linguri de zahar, esenta de rom sau de vanilie, coaja de lamaie sau portocala, 500 de ml de frisca lichida. Pentru ganache-ul de ciocolata: 250 de grame de ciocolata, 250 de ml de frisca lichida si 50 de grame de unt moale.
Cum se pregateste tortul din cozonac: taie cozonacul felii si amesteca 500 de ml de apa cu esenta de rom sau de vanilie si coaja de lamaie sau portocala, adauga zahar si toarna totul peste feliile de cozonac, asezate intr-o tava detasabila.
Pentru ganache-ul de ciocolata trebuie sa adaugi frisca lichida intr-un vas si pune-l pe foc. Cand se incalzeste foarte bine pune ciocolata taiata in bucati mici si amesteca bine pana cand se topeste. La final pune si untul.
Toarna ganache-ul peste feliile de cozonac, apoi mai pune un strat de felii si din nou ganache. Lasa-l la frigider peste noapte, apoi scoate inelul detasabil si acopera tortul cu frisca. Gata, tortul din cozonac este numai bun pentru savurat!