Mancarea de gutui este usor de preparat, are un gust putin acrisor, numai buna de servit la inceput de primavara.
Ingrediente:
- 2 - 3 gutui
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita de zahar
- sare
- faina (1 - 2 linguri)
- lapte 500 ml (sau apa) rece .
Cum se prepara:
- Se curata gutuile de coaja si se taie in felii. Se scoate miezul cu samburi si se prajesc intr -o tigaie cu ulei pana devin rosiatice.
- Intr-o oala cu doua linguri de ulei se pune o lingura de zahar si se amesteca pana cand zaharul se caramelizeaza.
- Se trage oala de pe foc si se adauga 1 sau 2 linguri de faina.
- Se amesteca bine pana se obtine o compozitie fara cocoloase.
- Se pune inapoi pe foc si se toarne cei 500 ml de lapte (sau apa) rece treptat.
- Compozitia trebuie sa devina un sos.
- Dupa ce da in clocot se pun gutuile prajite inauntru si se mai lasa pana la 5 minute pe foc amestecand usor.
Cum se serveste:
- Mancarea se serveste ca garnitura la carne ( pane , friptura , etc).