Feluri principale

#culinar #reteta vinete #vinete grecesti #mancare #vinete

Vinete grecesti

Aceasta reteta este potrivita gurmanzilor care le place mai mult sa manance decat sa stea in bucatarie si mai ales celor care vor sa slabeasca – vinetele sunt recunoscute pentru faptul ca iti dau repede senzatia de satietate si pentru ca au putine calorii.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 2 vinete medii (pentru patru persoane)
  • 2 - 4 catei de ustoroi
  • 1 conserva (sau 2) medie de pasta de tomate
  • ulei
  • sare/piper/condimente

Cum se prepara:

  • Vinetele se spala si se taie felii, apoi se sareaza pe ambele parti ale feliei si se lasa 5 minute.
  • Se taie cateii de usturoi cat de marunt se poate si intr-o oala cu doua linguri de ulei incis se calesc pana devin aurii.
  • Intr-o tigaie cu ulei se prajesc feliile de vinete pana devin aurii. Se scot pe farfurie si se lasa deoparte.
  • In oala cu usturoiul se toarna pasta de tomate si se amesteca bine.
  • Se lasa sa clocoteasca timp de 5 minute si se condimenteaza dupa gust sare si piper.
  • Se poate adauga si oregano (depinde de preferinte ). Sosul se poate face mai putin dens cu apa.
  • Dupa ce sosul a dat de cateva ori in clocot se aseaza feliile de vinete prajite inauntru. Se acopera sub sos-ul de rosii si se mai lasa pe foc intre 3 si 5 minute.

Cum se serveste:

  • Mancarea se poate servi ca atare sau ca garnitura la carne.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului