Aceasta reteta este potrivita gurmanzilor care le place mai mult sa manance decat sa stea in bucatarie si mai ales celor care vor sa slabeasca – vinetele sunt recunoscute pentru faptul ca iti dau repede senzatia de satietate si pentru ca au putine calorii.
De ce ingrediente ai nevoie:
- 2 vinete medii (pentru patru persoane)
- 2 - 4 catei de ustoroi
- 1 conserva (sau 2) medie de pasta de tomate
- ulei
- sare/piper/condimente
Cum se prepara:
- Vinetele se spala si se taie felii, apoi se sareaza pe ambele parti ale feliei si se lasa 5 minute.
- Se taie cateii de usturoi cat de marunt se poate si intr-o oala cu doua linguri de ulei incis se calesc pana devin aurii.
- Intr-o tigaie cu ulei se prajesc feliile de vinete pana devin aurii. Se scot pe farfurie si se lasa deoparte.
- In oala cu usturoiul se toarna pasta de tomate si se amesteca bine.
- Se lasa sa clocoteasca timp de 5 minute si se condimenteaza dupa gust sare si piper.
- Se poate adauga si oregano (depinde de preferinte ). Sosul se poate face mai putin dens cu apa.
- Dupa ce sosul a dat de cateva ori in clocot se aseaza feliile de vinete prajite inauntru. Se acopera sub sos-ul de rosii si se mai lasa pe foc intre 3 si 5 minute.
Cum se serveste:
- Mancarea se poate servi ca atare sau ca garnitura la carne.