Feluri principale

# cel mai bun snitel # preparare snitel #snitel

Cum sa prepari cel mai crocant snitel acasa! Secretul pe care trebuie sa-l stii

Toata lumea a preparat cel putin o data snitel acasa. Insa, de cele mai multe ori acesta nu iese crocant precum cel de la restaurant. Ei bine, am aflat secretul celui mai gustos si mai crocant snitel. Iata cum se prepara.

 

 Ingrediente pentru cel mai  crocant snitel

4 bucati de carne de porc, vita sau pui (aproximativ 100g fiecare)
2 oua
100g faina
300g de pesmet copt
2 lingurite de piper cayenne
50g unt
50g untura
1 lamaie

Cum se prepara cel mai crocant snitel

Incepe prin a bate carnea foarte bine, astfel incat snitelele sa iasa subtiri. Carnea trebuie sa aiba cel mult 0,5 cm grosime. Poti folosi orice tip de carne doresti: pui, porc sau vita.

Separa apoi ouale. Intr-o foarfurie adanca adauga galbenusurile si intr-un bol de mixer albusurile. Bate albusurile spuma, cu putina sare. Bate apoi si galbenusurile pana devin spumoase. La final adaug o lingura din spuma de albusuri si amestea usor, cu ajutorul lingurei, pentru a obtine o compozitie pufoasa.

Intr-o alta farfurie adauga faina, si in alta pesmetul cu un praf de sare si pudra de cayenne. Poti ajusta cantitatea de piper cayenne, in functie de cat de picant doresti sa iasa snitelul.

Asezoneaza carnea cu sare si piper, apoi tavaleste bine fiecare bucata prin faina. La urma se da prin galbenus, prin faina, prin albus si la final prin pesmet.

Se prajesc snitelele la foc tare, intr-o tigaie in care ai tocpit untul si untura. Acestea trebuie prajite pe ambele parti timp de 3-4 minute sau pana cand prind o culoare aurie si sunt crocante la atingerea cu furculita. 

Scoate snitelele pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie si lasa-le sa se scurga. Toata grasimea in exces trebuie eliminata in acest proces.

Se servesc imediat, cu o garnitura de cartofi si salata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare