Ingrediente pentru cel mai crocant snitel
4 bucati de carne de porc, vita sau pui (aproximativ 100g fiecare)
2 oua
100g faina
300g de pesmet copt
2 lingurite de piper cayenne
50g unt
50g untura
1 lamaie
Cum se prepara cel mai crocant snitel
Incepe prin a bate carnea foarte bine, astfel incat snitelele sa iasa subtiri. Carnea trebuie sa aiba cel mult 0,5 cm grosime. Poti folosi orice tip de carne doresti: pui, porc sau vita.
Separa apoi ouale. Intr-o foarfurie adanca adauga galbenusurile si intr-un bol de mixer albusurile. Bate albusurile spuma, cu putina sare. Bate apoi si galbenusurile pana devin spumoase. La final adaug o lingura din spuma de albusuri si amestea usor, cu ajutorul lingurei, pentru a obtine o compozitie pufoasa.
Intr-o alta farfurie adauga faina, si in alta pesmetul cu un praf de sare si pudra de cayenne. Poti ajusta cantitatea de piper cayenne, in functie de cat de picant doresti sa iasa snitelul.
Asezoneaza carnea cu sare si piper, apoi tavaleste bine fiecare bucata prin faina. La urma se da prin galbenus, prin faina, prin albus si la final prin pesmet.
Se prajesc snitelele la foc tare, intr-o tigaie in care ai tocpit untul si untura. Acestea trebuie prajite pe ambele parti timp de 3-4 minute sau pana cand prind o culoare aurie si sunt crocante la atingerea cu furculita.
Scoate snitelele pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie si lasa-le sa se scurga. Toata grasimea in exces trebuie eliminata in acest proces.
Se servesc imediat, cu o garnitura de cartofi si salata.