Feluri principale

# aripioare cu cinci condimente # cinci condimente #aripioare de pui

Aripioare de pui cu cinci condimente, ideale pentru o masa in familie

Aripioarele de pui cu cinci condimente este o reteta cu inspiratie asiatica. Gustul acestora este aboslut savuros si sunt numai bune in zilele reci deoarece pot fi servite fierbinti, imediat ce sunt gata.

 

Ingrediente

  • 1 pachet aripioare de pui ( aproximativ 1 – 1,5 kg)
  • 240g sos de prune (il poti cumpara ca atare. Poate fi inlocuit si cu sos de merisoare)
  • 1 lingura de unt, topit
  • 1 lingurita de amestec asiatic de cinci condimente
  • O ceapa verde tocata marunt
  • Ceapa verde taiata marunt (optional)

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 190oC. Spala bine aripile si, cu ajutorul unui cutit ascutit, taie cu grija varfurile aripioarelor. Taie apoi articulatiile aripilor pentru a obtine doua bucati. 

Intr-o tava de copt de aproximativ 38x25, tapetata cu folie de aluminiu, asaza aripile intr-un singur strat. Asezoneaza cu sare si piper si coace-le timp de 20 de minute.

Cand aripioarele sunt gata, scurge sosul acestora intr-o cratita incapatoare. Acauga peste sosul de prune, untul si amestecul de cinci condimente. Da totul in clocot si adauga si apripile. Amesteca bine pentru ca sosul sa se lipeasca bine de ele. Lasa totul pe foc pana cand sosul devine gros, iar aripioarele sunt bine gatite. Daca este necesar, poti adauga putina apa pe parcursul fierberii.

Serveste aripioarele imediat. Se pot servi alaturi de o garnitura simpla de orez. Garniseste totul cu ceapa verde pe deasurpa.

FOTO:  bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare