Ingrediente
- 1 pachet aripioare de pui ( aproximativ 1 – 1,5 kg)
- 240g sos de prune (il poti cumpara ca atare. Poate fi inlocuit si cu sos de merisoare)
- 1 lingura de unt, topit
- 1 lingurita de amestec asiatic de cinci condimente
- O ceapa verde tocata marunt
- Ceapa verde taiata marunt (optional)
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 190oC. Spala bine aripile si, cu ajutorul unui cutit ascutit, taie cu grija varfurile aripioarelor. Taie apoi articulatiile aripilor pentru a obtine doua bucati.
Intr-o tava de copt de aproximativ 38x25, tapetata cu folie de aluminiu, asaza aripile intr-un singur strat. Asezoneaza cu sare si piper si coace-le timp de 20 de minute.
Cand aripioarele sunt gata, scurge sosul acestora intr-o cratita incapatoare. Acauga peste sosul de prune, untul si amestecul de cinci condimente. Da totul in clocot si adauga si apripile. Amesteca bine pentru ca sosul sa se lipeasca bine de ele. Lasa totul pe foc pana cand sosul devine gros, iar aripioarele sunt bine gatite. Daca este necesar, poti adauga putina apa pe parcursul fierberii.
Serveste aripioarele imediat. Se pot servi alaturi de o garnitura simpla de orez. Garniseste totul cu ceapa verde pe deasurpa.
FOTO: bhg.com