Feluri principale

# Pui cu ghimbir si sos chutney de mango #confort food # retete pui

Pui cu ghimbir si sos chutney de mango, pentru seri de biniste

Serile friguroase de iarna sunt perfecte pentru o mancare calda, care induce starea de confort, si pentru dar si pentru a te ghemui apoi in canapea, cu o patura si o carte in mana, sau un film savuros. Pentru aceste seri de biniste, o reteta de pui cu ghimbir si mango este perfecta. Iata cat de usor se prepara. 

Pui cu ghimbir si sos chutney de mango. Ingrediente:

  • 12 pulpe inferioare de pui, cu os fara piele
  • 120 ml sos chutney de mango
  • 60 ml sos asiatic de chili dulce sau sos de chili obisnuit
  • 1 lingura de ghimbir proaspat ras sau 1 lingurita de ghimbir pudra
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • Orez brun fiert, fierbinte (poti folosi si orez clasic)
  • Felii de lime pentru servire (optional)
  • Doua fire ceapa verde, tocata (optional)

Pui cu ghimbir si sos chutney de mango. Cum se prepara:

Intr-o tigaie incapatoare se rumeneste puiul pe ambele parti, la foc mediu. Puiul nu trebuie sa fie bine patruns, ci doar sa se rumeneasca usor la suprafata.

Intr-un bol incapator adauga sosul chutney si sosul de chili. Daca sosul chutney are bucati mari de fructe, le poti pasa impreuna pentru a obtine un sos omogen. Adauga apoi ghimbirul si amesteca bine.

Pune sosul peste pui, in tigaie si amesteca bine pentru ca acesta sa inveleasca perfect puiul. Acopera totul cu un capac si da focul la minim. Lasa puiul sa se patrunda foarte bine.

Daca sosurile folosite nu sunt suficient de sarate, se poate adauga putina sare.

Daca este necesar, adauga putina apa si lasa puiul sa se gateasca pana cand este bine patruns.

Sosul rezultat la finalul gatirii trebuie sa fie gros.

Cand este gata, se asaza intr-o foarfurie sau intr-un bol, o portie de orez proaspat fiert si apoi puiul. Peste acestea se presara ceapa verde tocata si se poate stoarce putina zeama de lime.

Se serveste imediat.

FOTO: bgh.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare