Feluri principale

#cum sa prepari cei mai buni cartofi wedges #secrete preparare cartofi wedges #cartofi wedges

Cum sa prepari cei mai buni cartofi wedges acasa. Sfaturi de la marii bucatari ai lumii

Cand vine vorba de garnituri delicioase, cartofii wedges sunt o alegere clasica si apreciata in intreaga lume. Acesti cartofi rumeni si crocanti sunt iubiti de copii si adulti deopotriva. Daca vrei sa incerci reteta perfecta pentru a prepara cei mai buni cartofi wedges acasa, afla care sunt secretele pe care marii bucatari ai lumii le aplica de fiecare data.

 

Alegerea ingredientelor de baza pentru cartofii wedges

In primul rand, spun bucatarii, ingredientele de calitate sunt extrem de importante pentru un gust desavarsit. Astfel, pentru a obtine cei mai buni cartofi wedges, este important sa ai la indemana toate ingredientele de baza, alese cu atentie: 

  • Cartofi – ai nevoie de un doi de cartofi special pentru prajire, precum cartofii de tip russet. Sunt acei cartofi albi, cu coaja subtire, care este esentiala pentru un aspect rustic.
  • Condimente - condimentele sunt esentiale. De regula, se foloseste un mix de condimente de calitate, compus din sare, piper, usturoi pudra si boia dulce.
  • Ulei – uleiul de floarea soareleui sau cel de masline este cel folosit de marii bucatari pentru a prepara cartofii wedges, deoarece acesta le ofera cea mai buna aroma si ajuta la obtinerea crustei perfecte.

Pasii esentiali pentru preparare cartofilor wedges

Taierea corecta a cartofilor. Primul, si cel mai important pas, este pregatirea cartofilor. Spala foarte bine cartofii, lasand coaja pe acestia, daca au o coaja subtire. Taie cartofii in felii groase, cu laturi uniforme. Daca doresti sa obtii cartofi cu aspect de wedges autentici, ii poti taia in sferturi si apoi in jumatate, astfel incat sa obtii forme triunghiulare.

Prepararea termica. Pentru a obtine textura crocanta si coaja rumenita, este important sa fierbi cartofii wedges inainte de a-i praji. Fierbe-i in apa cu sare timp de 3-4 minute sau poti folosi un aparat cu abur. Acest pas ajuta la scaderea continutului de amidon si la obtinerea crocantei dorite. Scurge apoi cartofii printr-o strecuratoare si asaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge cartofii din belsug cu ulei si presara condimentele peste acestia.

Coace cartofii timp de 20-25 de minute, la 220 de grade Celsius. Acestia trebuie sa prinda o crusta crocanta si sa aiba o culoare aurie cand sunt gata. La jumatatea timpului este important sa-I intorci pentru a te asigura ca se coc uniform.

Bucura-te de savoarea cartofilor wedges la tine acasa

Urmand aceste sfaturi, incepand de la alegerea ingredientelor pana la pasii esentiali pentru obtinerea cartofilor, vei reusi sa obtii cei mai buni cartofi wedges chiar la tine acasa. Copiii vor fi incantati de aroma cartofilor si vei obtine o garnitura perfecta pentru orice preparat.  

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului