Feluri principale

#retete rizotto #rizotto

3 reguli pentru a obtine cel mai bun rizotto

Rizotto este un preparat italian, pe baza de orez. Este cremos, plin de arome si numai bun de servit cald in sezonul rece. Insa, prepararea unui rizotto perfect tine de alegerea orezului potrivit (care este un orez special) si pana la tehnici de preparare specifice.

Nutitionistul Mihaela Bilic a impartasit o reteta de rizotto delicioasa, impreuna cu trei trucuri pe care sa le folosesti pentru a obtine cel mai bun rizotto.

“3 reguli pentru un Rizotto reusit

Ne place tuturor, este cremos si delicios, tine de foame si nu are gluten. Exista Rizotto intr-o multitudine de variante (cu fructe de mare, cu legume, cu branza) si se prepara cu un orez special (Arborio sau Carnaroli). Este diferit de pilaful nostru traditional si la gust si la aspect, si prin ingrediente si ca metoda de gatit.

Iata 3 secrete de care sa tineti cont pentru un Rizotto reusit:

Nu spalati orezul inainte de a-l pune in cratita, amidonul care exista pe boabe este responsabil de textura cremoasa a preparatului. Daca spalati orezul, pierdeti aderenta dintre boabe, amidonul este cel care le tine “legate”.

Nu folositi smantana, este un sacrilegiu! Rizotto este onctuos datorita unei etape esentiale, pe care italienii o numesc “mantecatura”: la finalul procesului de gatire se adauga parmezan sau unt (nu smantana!), care dau o consistenta cremoasa.

Supa in care fierbe orezul trebuie sa fie din belsug! Pentru un calcul rapid, folositi urmatoarea formula: la o cana de orez, trei cani de lichid. Lichid din abundenta, dar timp de gatit respectat cu strictete- orezul trebuie sa ramana “al dente”.

Un ultim secret: gatiti la foc mic si mestecati continuu (de 3 ori intr-un sens, de 3 ori in celalalt), astfel incat orezul sa se fiarba uniform si amidonul sa se elibereze treptat.

Si ca sa va fac pofta, ce ati spune de un Rizotto cu dovlecei si parmezan?

Ingrediente: o cana orez Arborio, 3 cani de supa de pui, 3 linguri ulei de masline, 2 cepe mici, 2 dovlecei, 100 ml vin alb (optional), 50 g unt, 100 g parmezan, sare, piper. ”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare