Care este secretul lui chef Florin Dumitrescu pentru o placinta cu mere delicioasa
„Am taiat merele, punem unt in tigaie, iar dupa ce se incinge adaugam merele cuburi. Punem si doua linguri de zahar, scortisoara. Imi place ca intr-o placinta de mere, marul sa fie mereu taiat mai mare. Punem coniac, ca sa flambam. Cat se gatesc merele, ne pregatim pentru placinte. Pregatim doua oua, le batem si desfacem aluatul de foitaj. Il punem in tava, cuptorul e deja incins la 180 de grade. Punem merele pe o latura, dupa care inchidem. Taiem excesul de aluat si intoarcem marginile catre interior. Intindem oul peste aluatul de foitaj si bagam la cuptor”, spune Florin Dumitrescu.
Ulterior, Florin Dumitrescu mai are un secret. Dupa ce placinta s-a copt:
„Lasam la cuptor 45 de minute. Placinta de mere este gata, iar acum trebuie doar sa o mai taiem, sa o punem in farfurie si sa-i adaugam elementul surpriza: iaurtul de 10% grasime. Aceasta este placinta mea de mere”.