Feluri principale

#placinta cu mere #retete placinta #placinta

Cum sa prepari cea mai buna placinta de mere. Reteta lui Chef Florin Dumitrescu

Placinta cu mere este, fara dar si poate, un desert preferat al multor oameni, mai ales in sezonul toamnei. Chef Florin Dumitrescu vine in ajutorul celor care vor sa pregateasca aceasta placinta. 

Care este secretul lui chef Florin Dumitrescu pentru o placinta cu mere delicioasa

„Am taiat merele, punem unt in tigaie, iar dupa ce se incinge adaugam merele cuburi. Punem si doua linguri de zahar, scortisoara. Imi place ca intr-o placinta de mere, marul sa fie mereu taiat mai mare. Punem coniac, ca sa flambam. Cat se gatesc merele, ne pregatim pentru placinte. Pregatim doua oua, le batem si desfacem aluatul de foitaj. Il punem in tava, cuptorul e deja incins la 180 de grade. Punem merele pe o latura, dupa care inchidem. Taiem excesul de aluat si intoarcem marginile catre interior. Intindem oul peste aluatul de foitaj si bagam la cuptor”, spune Florin Dumitrescu.

Ulterior, Florin Dumitrescu mai are un secret. Dupa ce placinta s-a copt:

„Lasam la cuptor 45 de minute. Placinta de mere este gata, iar acum trebuie doar sa o mai taiem, sa o punem in farfurie si sa-i adaugam elementul surpriza: iaurtul de 10% grasime. Aceasta este placinta mea de mere”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare