Feluri principale

# pizza blat dovlecei #pizza #dovlecei

Cum sa prepari o pizza delicioasa si sanatoasa cu blat din dovlecei

Pizza cu blat din dovlecei este o optiune sanatoasa si foarte gustoasa pentru cei care cauta o alternativa pentru pizza traditionala. La final vei obtine un blat cu o crusta crocanta si legume proaspete, in functie de preferintele tale.

 

Reteta de pizza cu blat din dovlecei

Ai nevoie de:

  • un dovlecel mare
  • o lingura de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • jumatate de ceasca de sos de rosii
  • jumatate de ceasca de mozzarella rasa
  • un sfert de ceasca de parmezan ras
  • iar pentru topping in functie de preferinte: rosii cherry, ardei, ceapa, masline, sunca, porumb.

Cum se prepara

Mai intai de toate preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Curata apoi dovlecelul si taie-l in felii subtiri cu ajutorul unui cutit. Pune-le apoi intr-un castron soi amesteca-le cu uleiul de masline, sare si piper. Aseaza apoi feliile de dovlecel intr-un singur strat pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt. Pune tava in cuptor si coace dovlecelul timp de aproximativ 10-15 minute, pana cand feliile incep sa se rumeneasca si sa devina usor crocante. Intre timp ocupa-te de sosul de rosii. Poti folosi unul deja cumparat sau il poti face chiar tu din rosii, usturoi, ulei de masline, sare si piper, toate puse intr-un blender. 

Dupa ce feliile de dovlecei s-au copt, scoate tava din cuptor si pune peste blat sosul de rosii. Adauga branza mozzarella rasa, parmezanul ras si topping-ul dorit. Pune tava din nou in cuptor si coace pizza timp de aproximativ 10-15 minute, pana cand branza se topeste si se rumeneste. Bucura-te apoi de o pizza delicioasa si sanatoasa!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului