Reteta de pizza cu blat din dovlecei
Ai nevoie de:
- un dovlecel mare
- o lingura de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- jumatate de ceasca de sos de rosii
- jumatate de ceasca de mozzarella rasa
- un sfert de ceasca de parmezan ras
- iar pentru topping in functie de preferinte: rosii cherry, ardei, ceapa, masline, sunca, porumb.
Cum se prepara
Mai intai de toate preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Curata apoi dovlecelul si taie-l in felii subtiri cu ajutorul unui cutit. Pune-le apoi intr-un castron soi amesteca-le cu uleiul de masline, sare si piper. Aseaza apoi feliile de dovlecel intr-un singur strat pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt. Pune tava in cuptor si coace dovlecelul timp de aproximativ 10-15 minute, pana cand feliile incep sa se rumeneasca si sa devina usor crocante. Intre timp ocupa-te de sosul de rosii. Poti folosi unul deja cumparat sau il poti face chiar tu din rosii, usturoi, ulei de masline, sare si piper, toate puse intr-un blender.
Dupa ce feliile de dovlecei s-au copt, scoate tava din cuptor si pune peste blat sosul de rosii. Adauga branza mozzarella rasa, parmezanul ras si topping-ul dorit. Pune tava din nou in cuptor si coace pizza timp de aproximativ 10-15 minute, pana cand branza se topeste si se rumeneste. Bucura-te apoi de o pizza delicioasa si sanatoasa!