Ai nevoie de:
- doi dovlecei verzi cruzi
- sare pentru deshidratat
- 50 gr unt topit sau ulei de masline
- 150 gr de malai
- o lingurita de boia de ardei afumata
- 100 gr parmezan razuit
- verdeata
- sos de iaurt sau ketchup
Cum se prepara
Mai intai spala bine dovleceii pe coaja, apoi sectioneaza-i in sferturi si indeparteaza partea de la mijloc, cu semintele. Taie dovleceii in sticksuri de 3-4 cm lungime si 1 cm latime, cu aproximatie. Presara sare peste aceste sticksuri si lasa-le asa pana elimina apa pe care o contin. Sterge-le apoi cu servetele de hartie pentru a elimina excesul de sare si sucul eliminat. Curata usturoiul si piseaza-l bine, apoi amesteca-l cu putin ulei, sare si piper.
Amesteca malaiul cu pesmetul si boiaua de ardei, apoi adauga si parmezanul. Treci apoi sticksurile de dovlecei prin pasta de usturoi si maseaza bine pentru ca fi unse uniform. Tavaleste-le apoi prin amestecul pentru crusta si aseaza-le intr-o tava pe hartie de copt. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 200 de grade, apoi inca zece minute la 220 de grade. Cand sunt gata le poti servi alaturi de sosurile preferate sau ca garnitura pentru ale preparate principale.