Feluri principale

# preparare dovlecei #bastonase dovlecei

Cum sa prepari batonase din dovlecei, in crusta de malai

Vrei sa prepari ceva rapid si foarte gustos? Daca te-ai saturat de mancarurile grele si iti doresti sa iti delectezi papilele gustative cu preparate culinare mai usoare, alege sa faci sticksuri de dovlecei in crusta de malai. Se fac foarte repede la cuptor.

 

Ai nevoie de:

  • doi dovlecei verzi cruzi
  • sare pentru deshidratat
  • 50 gr unt topit sau ulei de masline
  • 150 gr de malai
  • o lingurita de boia de ardei afumata
  • 100 gr parmezan razuit
  • verdeata
  • sos de iaurt sau ketchup

Cum se prepara

Mai intai spala bine dovleceii pe coaja, apoi sectioneaza-i in sferturi si indeparteaza partea de la mijloc, cu semintele. Taie dovleceii in sticksuri de 3-4 cm lungime si 1 cm latime, cu aproximatie. Presara sare peste aceste sticksuri si lasa-le asa pana elimina apa pe care o contin. Sterge-le apoi cu servetele de hartie pentru a elimina excesul de sare si sucul eliminat. Curata usturoiul si piseaza-l bine, apoi amesteca-l cu putin ulei, sare si piper. 

Amesteca malaiul cu pesmetul si boiaua de ardei, apoi adauga si parmezanul. Treci apoi sticksurile de dovlecei prin pasta de usturoi si maseaza bine pentru ca fi unse uniform. Tavaleste-le apoi prin amestecul pentru crusta si aseaza-le intr-o tava pe hartie de copt. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 200 de grade, apoi inca zece minute la 220 de grade. Cand sunt gata le poti servi alaturi de sosurile preferate sau ca garnitura pentru ale preparate principale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare