Pizza italiana, are blatul subtire. Pizza cu blatul pufos, provine din SUA. Desigur, exista numeroase alte tipuri de blat, inclusiv fara gluten, din cereale integrale sau dietetice.
Toate aceste detalii te pot speria, insa avem pentru tine o reteta de pizza pe care o poti incerca acasa fara sa dai gres.
Reteta de baza pentru aluat de pizza
Ingrediente
- 280-300g faina
- 1 plic de drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 3/4 lingurita de sare
- 2 linguri de ulei de masline
- 180 ml apa calda
Cum se prepara
Intr-un castron incapator adauga 140 g faina, drojdia, sarea si zaharul. Amesteca bine apoi adauga uleiul si apa calda. Amesteca pana la omogenizare si incorporeaza treptat restul de faina. Amesteca aluatul folosind mainile, pana devine un aluat omogen.
Unge un alt bol cu ulei si asaza aluatul in acesta. Unge si aluatul cu ulei si lasa-l la dospit timp de 30 de minute.
Pe o suprafata de lucru presarata cu faina, framanta usor aluatul de aproximativ cinci ori.
Tapeteaza o taca cu diametrul de 30 cm cu hartie de copt si intinde aluatul in aceasta, acoperind intreaga suprafata. Aluatul se intinde usor, cu mama. Cu ajutorul unei furculite gaureste usor aluatul.
Adauga toppingurile dorite ci coace totul al 218oC timp de 13-15 minute.
FOTO: freepik.com