Feluri principale

# reteta blat pizza #blat pizza #pizza #reteta pizza

Cum sa faci pizza de casa ca un profesionist

Nu trebuie sa fii un expert culinar pentru pregati un preparat adorat de intreaga planeta. Desigur, exista diferite tipuri de pizza, care sunt, de obicei, definite de tipul crustei. Odata ce blatul este preparat, intr-un fel sau altul, urmeaza apoi infinite posibilitati de a adauga toppinguri peste blat.

 

Pizza italiana, are blatul subtire. Pizza cu blatul pufos, provine din SUA. Desigur, exista numeroase alte tipuri de blat, inclusiv fara gluten, din cereale integrale sau dietetice.

Toate aceste detalii te pot speria, insa avem pentru tine o reteta de pizza pe care o poti incerca acasa fara sa dai gres. 

Reteta de baza pentru aluat de pizza

Ingrediente

  • 280-300g faina
  • 1 plic de drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 3/4 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 180 ml apa calda

Cum se prepara

Intr-un castron incapator adauga 140 g faina, drojdia, sarea si zaharul. Amesteca bine apoi adauga uleiul si apa calda. Amesteca pana la omogenizare si incorporeaza treptat restul de faina. Amesteca aluatul folosind mainile, pana devine un aluat omogen.

Unge un alt bol cu ulei si asaza aluatul in acesta. Unge si aluatul cu ulei si lasa-l la dospit timp de 30 de minute.  

Pe o suprafata de lucru presarata cu faina, framanta usor aluatul de aproximativ cinci ori.

Tapeteaza o taca cu diametrul de 30 cm cu hartie de copt si intinde aluatul in aceasta, acoperind intreaga suprafata. Aluatul se intinde usor, cu mama. Cu ajutorul unei furculite gaureste usor aluatul.

Adauga toppingurile dorite ci coace totul al 218oC timp de 13-15 minute. 

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare