Feluri principale

#reteta paste carbonara #reteta paste #paste #retete rapide #paste carbonara

Cum faci cele mai bune paste carbonara. Reteta este extrem de simpla

Exista numeroase retete pentru a face paste carbonara, insa multi nu reusesc sa obtina gustul pe care il au produsele realizate de bucatarii de exceptie. O reteta extrem de simpla o sa te scoata din impas de fiecare data cand iti doresti sa te bucuri de ceva cu adevarat delicios!
 
Gandeste-te la o seara romantica sau la meniul pentru care trebuie sa il prepari pentru un eveniment in familie. Pastele carbonara se potrivesc cu orice ocazie si o sa ii faca pe cei dragi sa nu se mai opreasca din mancat! Exista cateva secrete pe care trebuie sa le respecti pentru cel mai delicios preparat. 
 
O sa ai nevoie de 400 de grame de spaghete, 200 de grame guanciale, insa poti sa folosesti si bacon, 75 de grame de branza pecorino, 4 galbenusuri, sare si piper. Incepe prin a turna apa intr-o oala incapatoare si toarna sare pentru a da gust pastelor. 
 
Lasa apa sa fiarba, apoi pune pastele in oala pentru 5 minute. Trebuie sa tai guanciale cubulete, apoi sa frigi acest ingredient in tigaie, fara ulei. De asemenea, este necesar sa bati galbenusurile cu 40-50 de grame de branza pecorino, care poate sa fie inlocuita cu parmezan. 
 
Pastele pot sa fie scoase cu un cleste dupa ce au fiert, apoi puse peste guanciale. Agita ingredientele si adauga o cana de apa de la paste. Ulterior, amestecul de galbenusuri si branza trebuie sa fie pus peste paste. 
 
Nu uita sa amesteci energic pentru ca galbenusurile sa nu se coaguleze! Lasa pastele la foc pentru inca un minut, apoi serveste o portie din acest preparat cu branza pecorino rasa pusa deasupra, sare si piper. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare