Ingredientele necesare:
- 600 grame de biscuiti macinati.
- 200 grame de nuca macinata.
- 200 grame de zahar
- 200 grame de unt
- 6 linguri de cacao
- esenta de rom
- 400 ml de lapte
Cum se prepara cartofii de ciocolata
Biscuitii si nucile se macina bine si se amesteca. Topeste untul si adauga peste el zaharul, apoi amesteca pana cand acesta se topeste. Pune apoi cele sase linguri de cacao si amesteca pana la omogenizare completa. Peste compozitie adauga laptele si esenta de rom. Pune tot la fiert, pe foc mic, si lasa sa dea in clocot de 2-3 ori. Din amestec pune deoparte 2-3 linguri pentru finisarea desertului final. Restul de compozitie se pune peste compozitia lichida obtinuta anterior. Amesteca foarte bine cu o spatula. Aluatul obtinut se lasa la racit aproximativ o jumatate de ora, astfel incat sa se poata forma cu usurinta cartofii de ciocolata pe care apoi tavaleste-i prin nuca si biscuitii pastrati in acest scop. Formeaza apoi cartofii cu mana umezita in putina apa. Ar trebui sa obtii aproximativ 25 de cartofi de marime medie. Pofta buna!