Ingredientele necesare:
- 100 grame de faina
- 100 de grame de ovaz
- 100 grame de morcov
- un praf de copt
- trei oua
- 100 grame de zahar
- 50 grame de unt
- optional - putina ciocolata.
Cum se prepara briosele cu morcov si ovaz
Mai intai curata morcovii si spala-i bine, apoi da-i pe razatoare pentru a obtine o textura fina. Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana obtii o compozitie omogena. Adauga untul topil si amesteca bine. Pune si morcovii si continua sa amesteci pana cand incorporezi toate ingredientele.
Separat amesteca faina cu ovazul si praful de copt. Ingredientele uscate se adauga treptat in amestecul cu morcovi si oua, amestecand continuu pentru a forma o compozitie omogena.
Compozitia obtinuta se pune o forme pentru briose. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade si lasa briosele pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand devin aurii si pufoase. Acestea se lasa sa se raceasca inainte de a fi servite.