Deserturi

#tort rapid revelion #tort Revelion

Cum sa prepari cel mai bun si mai rapid tort pentru masa de Revelion. Este gata in 30 de minute

 

Vrei sa ii impresionezi pe cei care se vor aseza la masa ta de Revelion? Iata cum sa pregatesti un tort foarte delicios. Ai nevoie doar de cateva ingrediente si totul se prepara destul de repede, in aproximativ 30 de minute. 

Ingredientele necesare:

-blat de tort

-mascarpone 250 grame

-ciocolata cu lapte- 2 bucati

- iaurt 150 grame

-zahar pudra 250 de grame

-crema de branza 150 grame

- unt 125 de grame

-frisca vegetala lichida 400 ml

-migdale 200 grame

-fulgi de ciocolata

-mere 2 bucati

-caise uscate 100 grame

-smochine uscate 100 de grame

-bilute de ciocolata 100 de grame

-mandarine 3 bucati

-stafide 100 grame

-zahar 2 lingurite

-apa 5 lingurite

Cum se prepara tortul

Mai intai se pune zaharul in apa si se pune pe aragaz la fiert. Din mascarpone, iaurt, crema de branza si jumatate din cantitatea de zahar pudra se prepara o crema pufoasa. Topeste untul si adauga ciocolata si jumatate din frisca lichida. Se amesteca pana se topeste. Din cantitatea ramasa de frisca lichida si zaharul pudra se prepara o crema. 

Merele trebuie curatate de coaja si taiate in jumatati de luna. Mandarinele sunt curatate de seminte, daca au. Fulgii de ciocolata sunt zdrobiti intr-un castron. 

Pune primul strat de blat intr-o tava cu margini detasabile sau platou de tort. Se insiropeaza apoi si se acopera cu crema de mascarpone. Aranjeaza merele, fulgii de ciocolata si caisele uscate. Urmeaza al doilea strat. Pune ce crema doresti, apoi aseaza fructele. Ultimul strat trebuie acoperit cu ciocolata topita. De asemenea, poti decora tortul in sine cu fulgi de ciocolata. Si e gata! 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului