Deserturi

#preparare inghetata #inghetata de casa #inghetata

Delicii reci: cum prepari inghetata acasa

 

A venit vara, caldura mare! Si cum e mai bine sa ne racorim decat cu o inghetata pe bat ori la cornet? Iar daca vara e despre inghetata, ce ar fi sa incerci sa o prepari la tine acasa, impreuna cu cei mici? Iar dupa consum, sa folositi betele de la inghetata pentru a crea rame foto? In felul ii inveti pe cei mici ca reciclarea poate fi distractiva. Nu-i asa ca suna amuzant?

Reteta simpla pentru inghetata preparata in casa

Daca vrei sa faci inghetata de casa, mai jos ai o reteta cat poate de delicioasa. Iar ca sa-ti fie mai simplu sa o prepari, e util sa stii ca magazinele ofera optiuni in materie de consumabile pentru acest desert racoritor, cum ar fi seturi de bete de inghetata, suport cornete inghetata, diferite forme, ustensile si recipiente pentru preparare si servire.

Iata un mod simplu de a prepara inghetata in casa! Ai nevoie de urmatoarele ingrediente: doua oua intregi, doua galbenusuri, 400 ml lapte, 400 g smantana pentru frisca, doua batoane de vanilie sau esenta, 10 linguri de zahar – dupa gust, 1 praf de sare.

Daca ai gasit in comert vanilie sub forma de pastai, cresteaza-le si razuieste-le interiorul pentru a inlatura semintele. Daca nu, foloseste esenta de vanilie. Adauga vanilia intr-o cratita, impreuna cu laptele. Pune cratita la incalzit, fii atent insa sa nu dea in clocot. Ia cratita de pe foc si acoper-o cu un capac timp de aproximativ 30 de minute, pana ce vanilia este infuzata, dupa care indeparteaza pastaile de vanilie.

Separat, intr-un bol sau un castron, bate ouale intregi si galbenusurile impreuna cu zaharul si praful de sare. Apoi, pune laptele din nou pe foc intr-o cratita suficient de incapatoare si las-o sa dea in clocot, dupa care adauga treptat compozitia de oua, pana ce se incorporeaza complet. Da focul la mic amestecand continuu ca nu cumva laptele sa prinda de cratita, pana ce acesta se ingroasa. Lasa crema sa se raceasca, adauga smantana pentru frisca si amesteca iar pana se omogenizeaza.

In acest moment poti folosi diferite forme sau recipiente in care sa adaugi betele de lemn pentru o servire cat mai placuta. Dupa ce s-a racit bine compozitia, pune-o la congelator pentru cateva ore.

Pentru a diversifica gusturile si a impresiona invitatii, poti adauga ciocolata neagra rasa fin, in compozitia pentru inghetata, obtinand astfel inghetata cu gust de ciocolata, pe care sa o torni in straturi alternative, unul de inghetata de ciocolata, unul de vanilie. Sau poti achizitiona un suport de cornete de inghetata, iar cu ajutorul unei cupe pentru inghetata sa creezi cornete asortate, exact ca in statiune, la mare.

Activitate distractiva pentru copii – rame foto din bete de inghetata

O activitate care le va placea cu siguranta celor mici este sa confectionati impreuna rame foto din betele ramase de la inghetata.

Se iau cate patru bete de inghetata de aceeasi dimensiune si se lipesc pe margini formand un patrat. Dupa ce s-a uscat bine lipiciul, aplica un strat generos de culoare. Foloseste o vopsea acrilica, rezistenta la apa, dupa care las-o din nou la uscat.

In ultima etapa adauga mici elemente decorative culese din vacanta: scoici, pietricele, nasturi, margelute sau flori. Nu trebuie sa iasa exponate de muzeu, ci sa fie o activitate relaxanta si creativa. Pune apoi in ramele foto create, fotografiile de vacanta.

In mod cert, inghetata este un desert pe placul oricui, iar vara este momentul in care nu te mai saturi de ea. Din fericire, o poti prepara chiar si la tine acasa. Acum e mai simplu ca niciodata!

 FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului