Ai nevoie de: 500 ml de apa, 130 grame de zahar, un plic de zahar vanilinat, 80 de grame de unt, 130 de grame de gris, 15 grame de nuca rasnita, patru linguri de fistic rasnit si inghetata de vanilie (pentru servit).
Cum sa prepari halva cu fistic la tine acasa
Pune intr-o oala la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilinat pentru a face siropul. Intr-o tigaie mai inalta topeste untul la foc mic spre mediu, apoi pune grisul si nuca rasnita. Lasa la foc mic pana cand se rumeneste bine. Toarna incet siropul peste gris amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la fiert timp de 30 de minute amestecand des. Cand este gata, opreste focul si transfera halvaua in castroane sau pe tava pentru a se raci si pentru a prinde forma pe care o doresti. Presara fistic macinat deasupra. Se poate servi cu inghetata de vanilie.