Deserturi

#preparare halva cu fistic #halva cu fistic #halva

Cum sa prepari acasa cea mai buna halva cu fistic

Halvaua cu fistic este un desert senzational. Daca si tu vrei sa te bucuri de gustul acesteia si sa stii cum sa o prepari la tine acasa, urmeaza reteta de mai jos.

 

Ai nevoie de: 500 ml de apa, 130 grame de zahar, un plic de zahar vanilinat, 80 de grame de unt, 130 de grame de gris, 15 grame de nuca rasnita, patru linguri de fistic rasnit si inghetata de vanilie (pentru servit).

Cum sa prepari halva cu fistic la tine acasa

Pune intr-o oala la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilinat pentru a face siropul. Intr-o tigaie mai inalta topeste untul la foc mic spre mediu, apoi pune grisul si nuca rasnita. Lasa la foc mic pana cand se rumeneste bine. Toarna incet siropul peste gris amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase. Se lasa la fiert timp de 30 de minute amestecand des. Cand este gata, opreste focul si transfera halvaua in castroane sau pe tava pentru a se raci si pentru a prinde forma pe care o doresti. Presara fistic macinat deasupra. Se poate servi cu inghetata de vanilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului