Bilute de ovaz, nuca de cocos si caju
Aceste bilute delicioase se prepara usor si sunt ideale pentru o gustare intre mese, sau chiar pentru un mic dejun sanatos si proteic.
Ingrediente
- 1 cana de fulgi de ovaz cu fierbere rapida
- ¼ cana de nuca de cocos maruntita neindulcita
- 3 curmale Medjool intregi si fara samburi
- ¼ cana de apa clocotita
- ⅓ cana de unt de caju sau unt de arahide
- ¼ ceasca de caise uscate, taiate in sferturi
- 2 linguri de seminte de chia macinate sau faina de in
- 2 linguri de caju prajit
- ½ lingurita de ghimbir macinat
- ¼ lingurita de sare
- 2 linguri de ciocolata neagra tocata marunt (optional)
- 250 de grame de iaurt grecesc
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
Intr-o tava mica amesteca ovazul si nuca de cocos. Coace totul timp de 6-8 minute, scotand din cand in cand tava pentru a amesteca compozitia. Totul este gata cand nuca de cocos capata o culoare aurie. Lasa totul sa se raceasca.
Intre timp, combina curmalele si apa clocotita intr-un bol mic, termorezistent. Lasa sa stea pana se inmoaie, aproximativ 5 minute, apoi scurge apa.
Transfera curmalele intr-un robot de bucatarie si proceseaza-le pana cand sunt tocate. Adauga amestecul de ovaz, untul de caju (sau de arahide), caisele, semintele de chia (sau faina de in), caju, ghimbirul si sarea. Pulseaza pana cand amestecul se lipeste. Se scoate totul intr-un castron si se adauga ciocolata, daca doresti. Formeaza bilute de aproximativ 3-4 cm grosime. Serveste 12 astfel de bilute, la micul dejun, alaturi de iaurt grecesc in care ai pus esenta de vanilie.
Iar daca doresti sa ai o gustare sanatoasa, serveste 3-4 bilute, alaturi de putin iaurt.
Branza de vaci cu miere de zmeura
Semintele crocante de floarea-soarelui adauga o aroma delicioasa acestei mese sau gustari simple si usoare din branza de vaci cu zmeura si miere.
Ingrediente:
- 2 cani de zmeura
- 2 linguri de miere
- 1 lingurita de coaja de lamaie maruntita fin
- 2 cani de branza de vaci cu continut scazut de grasimi
- 2 linguri de samburi de seminte de floarea-soarelui prajite si sarate
Mod de preparare
Adaiga o cana de zmeura in blender si paseaza bine. Strecoara apoi amestecul printr-o sita pentru a indeparta semintele. Adauga piureul de zmeura obtinut intr-un bol mic si pune peste acesta mierea si coaja de lamaie maruntita. Amesteca bine.
Imparte branza de vaci in patru boluri individuale. Acopera totul cu amestecul de zmeura si mieres si amesteca usor o data sau de doua ori. Acopera cu restul de zmeura, intreaga, si presara semintele de floarea-soarelui deasupra.
Prajitura cu unt de arahide si rodii
Ce mai simpla, rapida si usoara gustare consta intr-un tost cu unt de arahide si rodii.
Ingrediente
- 1 lingura de unt de arahide natural neted
- 1 felie de paine integrala, prajita
- ¼ ceasca de rodie
Mod de preparare
Unge felia de paine prajita cu unt de arahide si acopera totul cu rodie.