Deserturi

# preparare chec de mere #chec de mere #desert de toamna #desert

Chec cu mere si scortisoara. Cum sa prepari usor un desert de toamna savuros

Toamna este momentul perfect pentru a te reapuca de copt deserturi delicioase. Ce ai spune de un desert specific toamnei, cu aroma de mere coapte si scortisoara din belsug? Este usor de preparat si numai bun pentru a fi consumat in familie.

Ingrediente pentru checul cu mere si scortisoara

  • 4 mere mari, acrispare precum Granny Smith, curatate de coaja
  • 400 g zahar
  • 120 ml ulei vegetal
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite extract de vanilie (sau o fiola de esenta de vanilie)
  • 100 g nuci pecan sau nuci clasice, prajite si tocate marunt (optional)
  • 100 g stafide, cirese uscate sau merisoare tocate (optional)
  • 300 g faina alba de grau
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare kosher
  • 1 lingura scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara

Cum se prepara checul cu mere si scortisoara

Preincalzeste cuptorul la 175°C. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Rade merele pe razatoarea mare, pana ajungi la cotor. Acesta din urma se arunca.  

Adauga merele intr-un bol mare si pune peste acestea zaharul. Amesteca usor si lasa totul sa stea timp ed 15 minute, pentru ca zaharul sa se dizolve. Vei observa ca merele isi vor lasa o cantitate mare de lichid.

Adauga apoi uleiul, ouale, extractul de vanilie, nucile pecan si stafidele, si amesteca pentru a incorpora ingredientele.

Intr-un alt bol, amesteca faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara si nucsoara pana la omogenizare. Toarna totul peste compozitia de mere si amesteca usor pana la incorporare. Pune apoi compozitia in tava pregatita anterior.

Optional, poti adauga felii de mere taiate subtiri, pe deasupra, pentru a decora checul.

Coace checul de mere si scortisoara timp de 55 de minute sau pana cand devine auriu si trece testul scobitorii.

Cand este gata, scoate checul din cptor si lasa-l sa se raceasca in forma, timp de 10 minute, apoi scoate-l si pune-l pe un gratar pana cand se raceste complete.

Taie checul felii doar dupa ce acesta se raceste complet, la temperatura camerei.

Sfat: Daca nu iti plac nucile sau nu ai, poti folosi migdale, caju, sau alune de padure, sau, pur si simplu, le poti omite. Acelasi lucru este valabil si in cazul stafidelor.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului