Deserturi

#gogosi de toamna #gogosi cu dovleac #gogosi

Cum sa prepari cele mai bune gogosi cu aroma de toamna

Toamna este anotimpul in care frunzele se schimba in nuante calde, iar aromele de scortisoara si dovleac incep sa ne incante simturile. Ce poate fi mai potrivit decat sa iti petreci o dupa-amiaza racoroasa preparand cele mai delicioase gogosi cu aroma de toamna? Iata cum poti sa faci aceste delicatese pufoase si parfumate chiar in bucataria ta.

Ingrediente necesare:

  • 250 de grame de faina
  • 7 grame de drojdie uscata
  • 100 de grame de dovleac copt si pasat
  • 50 de grame de zahar
  • 1 ou
  • 60 de ml de lapte cald
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • Un praf de nucsoara macinata
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar pudra pentru presarat

Cum se prepara:

Intr-un bol mic, amesteca drojdia uscata cu laptele caldut. Lasa amestecul sa se odihneasca timp de aproximativ 10 minute, pana cand incepe sa se umfle si sa devina spumos.

Intr-un bol mare, amesteca faina, sarea, scortisoara si nucsoara macinata. Creeaza o adancitura in mijlocul amestecului de faina, unde vei adauga componentele lichide.

Intr-un alt bol adauga dovleacul pasat, oul in amestecul de drojdie activata. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena.

Toarna amestecul peste cel de faina si framanta pana cand obtii un aluat moale. Poti sa mai adaugi putin lapte daca aluatul este prea uscat sau putina faina daca este prea lipicios.

Scoate aluatul pe o suprafata presarata cu faina si framanta-l usor timp de aproximativ 5-7 minute, pana cand devine elastic si nu mai este lipicios. Apoi, formeaza o bila din aluat.

Pune aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei, si acopera-l cu un servet curat sau folie de plastic. Lasa-l sa creasca timp de aproximativ o ora, intr-un loc cald si lipsit de curent. Dupa ce aluatul si-a triplat volumul, intinde-l cu ajutorul unei vergele pena atinge o grosime de aproximativ un centimetru. Cu ajutorul unei cani taie gogosile. Pune gogosile obtinute pe o suprafata presarata cu faina, acopera-le cu un servet si lasa-le sa se dospeasca timp de 15-20 de minute.

Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu. Gogosile vor pluti cand uleiul este suficient de fierbinte. Prajeste gogosile pe fiecare parte pana cand devin aurii si umflate.

Dupa ce gogosile s-au scurs de excesul de ulei pe servetele absorbante, tavaleste-le prin zahar pudra. Daca doresti, poti amesteca zaharul cu scortisoara, pentru o aroma mai intensa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului