Ai nevoie de:
- o cana de faina de grau,
- un ou,
- o cana de bere,
- o lingura de zahar,
- o lingurita de praf de copt,
- jumatate de lingurita de sare,
- unt sau ulei.
Cum se prepara
Amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol mai mare. Pune apoi oul si jumatate din cantitatea de bere. Amesteca bine ingredientele pana cand obtii un aluat omogen, fara cocoloase.
Adauga treptat restul de bere si amesteca pentru a subtia aluatul. Ajusteaza cantitatea de bere in functie de textura dorita a aluatului. Daca preferi clatite mai pufoase, poti folosi mai multa bere.
Incalzeste tigaia antiaderenta si unge-o usor cu unt sau ulei.
Toarna o portie din aluat in tigaie incinsa si intinde-l usor pentru a forma o clatita subtire. Lasa sa se coaca pana cand apar bule la suprafata si marginea devine usor aurie. Intoarce clatita si mai las-o cateva secunde, apoi este gata.