Deserturi

#carrot cake #retete paste #paste

Cea mai buna reteta de carrot cake, ideala pentru masa de Paste

Mai este putin pana la Paste, iar gospodinele pregatesc deja meniul pentru zilele in care intreaga familie se va reuni si se va strange in jurul mesei. Am facut rost de reteta celui mai bun carrot cake (tort de morcovi), ideal pentru masa de Paste. 

Ingrediente pentru cea mai buna reteta de carrot cake

  • 480g faina alba
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • ¼ lingurita sare
  • 450g zahar alb
  • 3 oua mari
  • 170ml lapte batut
  • 170 ml ulei vegetal (poti folosi ulei de floarea soarelui sau de cocos)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 220 grame morcovi rasi pe razatoarea mica
  • 1 conserva (220g) ananas zdrobit, in suc
  • 80g fulgi de cocos
  • 100g miez de nuca, tocata
  • 150g stafide 
  • Frisca

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge si tapeteaza cu faina o tava de 20x30cm.

Cerne faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea intr-un bol mediu. Ameste totul si lasa deoparte.

In alt bol amesteca zaharul, ouale, laptele batut, uleiul si vanilia. Cand obtii o compozitie omogena adauga treptat amestecul de faina pana cand se combina.

Adauga apoi morcovii rasi, ananasul, nuca de cocos, nucile si stafidele si amesteca usor cu o lingura pana cand totul se combina. Toarna aluatul in tava pregatita. Coace tortul in cuptorul preincalzit pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata, aproximativ 1 ora.

Lasa tortul sa se raceasca apoi decoreaza-l cu frisca, dupa preferinte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete