Ingrediente pentru cea mai buna reteta de carrot cake
- 480g faina alba
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite scortisoara macinata
- ¼ lingurita sare
- 450g zahar alb
- 3 oua mari
- 170ml lapte batut
- 170 ml ulei vegetal (poti folosi ulei de floarea soarelui sau de cocos)
- 2 lingurite extract de vanilie
- 220 grame morcovi rasi pe razatoarea mica
- 1 conserva (220g) ananas zdrobit, in suc
- 80g fulgi de cocos
- 100g miez de nuca, tocata
- 150g stafide
- Frisca
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Unge si tapeteaza cu faina o tava de 20x30cm.
Cerne faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara si sarea intr-un bol mediu. Ameste totul si lasa deoparte.
In alt bol amesteca zaharul, ouale, laptele batut, uleiul si vanilia. Cand obtii o compozitie omogena adauga treptat amestecul de faina pana cand se combina.
Adauga apoi morcovii rasi, ananasul, nuca de cocos, nucile si stafidele si amesteca usor cu o lingura pana cand totul se combina. Toarna aluatul in tava pregatita. Coace tortul in cuptorul preincalzit pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata, aproximativ 1 ora.
Lasa tortul sa se raceasca apoi decoreaza-l cu frisca, dupa preferinte.