Aperitive

# jumari de porc #jumari

Jumarile de porc nu sunt traditionale romanesti. De unde provin acestea

 

Multe persoane considera jumarile ca fiind preparate traditionale romanesti, insa nu este asa. Aceste delicatese pe care romanii le savureaza in perioada Craciunului sunt, de fapt, de provenienta englezeasca.

Potrivit cercetatorilor specializati in gastronomie, jumarile au facut parte, initial, din dieta clasei muncitoare britanice. Mai precis, acestea au fost initial preparate in West Midlands sau Tara Neagra.

Variante ale jumarilor de porc se gasesc si in America, traditia de a le prepara fiind dusa de coloniile de englezi. 

Cu toate acestea multi romani considera ca jumarile sunt traditionale romanesti si le consuma cu placere, in special in sezonul rece, fiind nelipsite de pe mesele de Craciun.

Mai mult, acestea sunt comercializate ca atare in trargurile de iarna din Romania, iar preturile sunt piperate. In bucuresti jumarile pot fi achizitionate la preturi de 100-150 de lei kilogramul, pe cand in Cluj, pretul aestora este de 200 de lei kilogramul. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului