Aperitive

#preparare covrigi #retete covrigi #covrigi

Cum sa prepari cei mai buni covrigi la tine acasa

Te-ai gandit vreodata sa prepari acasa covrigii si sa nu ii mai cumperi? Ei bine, nu renunta la idee, deoarece este mai simplu decat ti-ai putea imagina. Nu ai nevoie de multe ingrediente si nu ai cum sa dai gres cu aceasta reteta.

Ingrediente pentru covrigi

  • 1 cana lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 si 1/4 cani faina (plus faina pentru framantat)
  • 5 linguri de unt
  • 1 lingurita de sare fina
  • 1 plic bicarbonat de sodiu

Cum se prepara covrigii

Incalzeste laptele usor si adauga-l intr-un bol. Adauga drojdia peste acesta si amesteca foarte bine. Las-o sa actioneze timp de doua minute.

Adauga peste lapte zaharul si o cana de faina si amesteca foarte bine. Adauga untul si continua sa amesteci. Incorporeaza sarea si bicarbonatul de sodiu apoi adauga treptat restul de faina.

Framanta foarte bine aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina. Cand ai obtinut un aluat omogen, ce nu se lipeste inparte-l in 8 bucati egale.

Rasuceste fiecare bucata de aluat in mana pana obtii o bagheta subtire, aploi impleteste aluatul astfel incat sa obtii un covrig.

Adauga covrigii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i la dospit timp de o ora. Unge covrigii cu ulei si coace-i apoi la cuptorul incins la 220oC pana cand se rumesc.

Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si unge-i cu unt topit. Presara deaspura sare grunjoasa si/sau seminte.

Cum se servesc covrigii

Covrigii sunt ideali la micul dejun, alaturi de un iaurt sau un pahar cu lapte.

Sursa foto: a1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din aperitive

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului